Miért célszerű idősödőként egy masszázsra is befizetnünk, ha gyógyfürdőzni megyünk?

Először is azért, mert a gyógyvíz úgy ellazít, hogy akár pár perc masszázs is egy órás kezelésnek felel meg. Másrészt pedig kevés olyan hatékony, mozgásszerveket regeneráló szolgáltatás létezik, mint a masszázs. Ez pedig a kor előrehaladtával egyre többeket érint.

Sőt, a rendszeres masszázzsal javíthatunk az életminőségünkön és az energiaszintünkön. A kezeléseknek ugyanis az egész testünkre nézve pozitív hatása van. Segít az ízületi és izom fájdalmak enyhítésében, valamint csökkenti a stresszt. A masszázs javíthat az idegrendszerünk és a keringési rendszerünkön működésén – ezt a két területet érinti leginkább az öregedés. Akár már egyetlen kezelés is hatásos lehet. Főleg, ha gyógyfürdőzéssel kombináljuk. Egy átlagos masszázs egyébként úgy harminc percig tart.

Miben nyújt még segítséget az idősödőknek a masszázs?

 

  • Kopásos ízületi gyulladás: kutatások bebizonyították, hogy a masszázzsal kombinált kezelés hatékonyabb és jobban csökkenti a fájdalmat, mint a csak hagyományos.
  • Jobb alvás: azok az idősek, akik heti rendszerességgel masszíroztatták magukat, mélyebben és tovább aludtak. Mindez hozzájárult az általános egészségükhöz és a közérzetükhöz.
  • Alzheimer betegség: kutatások bebizonyították, hogy a lassú hátmasszázs segíthet az alzheimer betegeknek a mozgáshoz kapcsolódó panaszok enyhítésében.
  • Depresszió enyhítésére: az érintés bizonyítottan komfortot nyújt az időseknek, ami javíthatja a mentális egészségüket.
  • Fizikai és mentális relaxáció: a masszázs csökkenti a stressz hormon (kortizol) kialakulását.
  • Gyorsabb gyógyulás sérülésből és betegségből: idősödés során az izmaink és az ízületeink szűkülnek, ezért az érintettek nehezebben épülnek fel egy sérülésből. A masszásterápia segít ezeknek a részeknek az átmozgatásában, ami hozzájárulhat a sérülés megelőzéséhez.

 

Érdemes tehát kihasználni a lehetőséget, ha gyógyfürdőzni megyünk. A Vulkánfürdőben kérhető masszázstípusokról itt tájékozódhat.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020