Próbálja ki a szabadság alatt, hogy milyen jó dolog úszással kezdeni a napot!

Ha a nyári pihenés alatt megtapasztalja a reggeli úszás jótékony hatását, a szabadság utáni dolgos hétköznapokat is így szeretné majd indítani.

A vakáció nem csak arról szól, hogy a klasszikus értelemben pihenjünk. Hanem arról is, hogy olyan dolgokat is kipróbáljunk, amiket máskor nem tennénk.

Mondjuk indíthatjuk úszással a napot. Még ha nehéz is felkelni, és ébredés után hidegnek találjuk az úszómedence vizét, ne adjuk fel. A minimális rossz érzés után ugyanis jönnek a jótékony hatások. Például az, hogy sokkal energikusabbak leszünk a mozgás után. Nem tart majd órákig, amíg magunkhoz térünk, és már kora délelőtt képesek leszünk produktív munkát végezni. Kutatási eredmények is igazolják, hogy azok, akik reggel mozognak, már délelőtt sokkal kreatívabbak és jobbak a problémamegoldásban is. Arról nem is beszélve, hogy az úszás beindítja az anyagcserét – ami megint egy lényeges dolog – és a reggeli  úszással a a kötelező mozgás is részben kipipálva. Merthogy azt mindenki tudja, hogy az egészséges élet alapja a mozgás, csak hát a fárasztó munkanap után kinek van ereje még sportolni is… Sokkal jobb ezért, ha még reggel letudjuk az úszást, délután, estefelé pedig jöhet a jól megérdemelt, lelkiismeretfurdalás nélküli pihengetés.

Szóval, ha szeretnénk tartani a rendszert, inkább reggel menjünk úszni.

Meg akkor is, ha jobban szeretnénk aludni. Azok ugyanis, akik este sportolnak, felélénkítik a szervezetüket és képtelenek lesznek igazán pihenni. Szemben azokkal, akik reggel mozognak egy jót.

És még egy érv. Úszás közben lehet kicsit gondolkozni a napi teendőkön, így még a munkára is jobban felkészülünk, mintha az ágyból felkelve egyből a munkahelyre mennénk.

Szívesen kezdené Ön is úszással a napot?

Próbálja ki a szabadság alatt, hogy milyen érzés úgy elvégezni a napi feladatokat, hogy reggel már sportolt egy órát. Ehhez nálunk, a Vulkánfürdőben minden adott. Van egy 6 sávos úszómedencénk és reggeli kedvezményeket is kínálunk. Erről részletek itt.

 

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020