Mikor váltsunk szauna bérletet, ha nem most, az őszi szezonban?

Fordítson hátat a rossz időnek, készüljön fel szaunázással a télre! A szauna nem csak a feszültség megszüntetésében és a lazításban segít. Ha rendszeresen, legalább hetente szánunk erre egy-egy órát, a nátha, a torokfájás, számos légúti betegség és az influenza is elkerülhet minket. Mindamellett, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk, az alvás is pihentetőbb lesz, és még a szívünket is eddzük.

Itt az idő, most célszerű szauna bérletet váltani

Ilyenkor, ősszel a rövidülő nappalok, a kevés napfény és a borús idő miatt gyakrabban vagyunk kedvetlenek. A hűvösödő időjárás miatt pedig a megfázás veszélyes is nagyobb, mint máskor. Nem mellesleg a nyirkosabb idő beköszöntével a kényeztető melegre is jobban vágyunk.

Szóval nem kérdés, hogy az októbertől márciusig terjedő időszak az, amikor igazán kihasználjuk a szauna kínálta lehetőségeket. Ez az a pár hónap, amikor még a kevésbé fanatikus szaunázóknak is célszerű bérletet váltani.

De mennyibe kerül egy szauna bérlet?

Nálunk, a Vulkánfürdőben a 10 alkalmas szauna bérlet 14 ezer forintba kerül. Ez napijegy. Ha négy órás bérletet venne, azért 9 ezer 900 forintot kell fizetnie. Már, amennyiben a vendég nem Celldömölkön lakik. A helyieknek ugyanis nem csak a fürdőbelépőre, hanem a szauna bérletre is jár a kedvezmény. Nekik ez előbbi – a tíz alkalmas napi szaunabérlet – 11 ezer 700, az utóbbi – a négy órás verzió – 8 ezer 100 forintba kerül. Persze rövidebb időre, 5 alkalomra is válthatunk szauna bérletet. Erről részletek itt.

Annyit viszont érdemes tudni, hogy a szauna bérletek csak fürdőbelépővel együtt érvényesek. Úgyhogy ha mondjuk nap végi szaunázással egybekötött lazításra, feltöltődésre vágyunk, legalább egy négy órás belépőt is váltanunk kell. Ez a Celldömölkön kívülről érkezőknek 1800 forintba kerül, míg a helyieknek 1200 forintba.

Úgyhogy ha rendszeresen töltődne a Vulkánfürdőben, egy-egy alkalommal nem csak szaunázásra lesz lehetősége, hanem akár pezsgőfürőzhet vagy a gyógyvízben is relaxálhat. Sőt, akár az aktív feltöltődést is választhatja, az úszómedencénkben átmozgathatja magát.

Kiváló program így levezetni a hetet. Tegye meg Ön is, használja ki a szauna szezont!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020