A téli időszakban mindenkinek érdemes pár percet eltölteni a sószobában

Kicsit késve ugyan, de azért csak-csak ideér az évszaknak megfelelő hőmérséklet. November második felére már hűvösebb időt jósolnak, és a december is egészen téliesenek ígérkezik. A hideggel együtt viszont sajnos a megfázós időszak is megérkezik. Vagyis aki nem készíti fel a szervezetét a hűvösre, annak sajnos könnyen lehetnek légúti panaszai, és a nátha is hamar elkaphatja. Szerencsére azonban az enyhébb tünetek természetes gyógymódokkal viszonylag könnyen kezelhetők.

A forró tea, egy kis gyömbér ugyan kifejezetten sokat segíthet, de ha teljesen kiűznénk a szervezetből a megfázást, a sószobás relaxot is érdemes kipróbálni. A sós levegő ugyanis amellett, hogy oldja a nyákot, kezeli a gyulladást, még az apróbb baktériumokat is képes megsemmisíteni. És ehhez nem is kell különösebben sokat tenni. Ha a sószobában veszünk pár nagy levegőt – kis túlzással -, már meg is indulhat a gyógyulás. Illetve egyúttal az immunrendszer erősítése is megkezdődik. Ugyanis amíg egy teázós kezelés a felületi tüneteket szünteti meg, addig a só minden, a légutakba nem illő dolgot “kisöpör”. Ezáltal tehermentesülnek a légzőszervek, a tüdő, a nyálkahártya. Vagyis növekszik az immunrendszer ellenálló képessége.

Ebből kiindulva: nem csak akkor tanácsos sószobába menni, ha már érezzük, hogy megfáztunk. Megelőzésként is alkalmazhatjuk a módszert.

Nagy valószínűséggel egyébként önre is leselkedik a téli megfázás veszélye. Egy kimutatás szerint a hazai lakosság felénél évente legalább egyszer jelentkeznek megfázásból eredő légúti panaszok.

A Vulkánfürdő sószobája segíthet Önnek is. Legyen szó megelőzésről vagy a meglévő légúti panaszok kezeléséről, célszerű hozzánk ellátogatnia.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!