Tavaszi családi kikapcsolódásra ajánlja a Blikk.hu Celldömölköt

A tavaszi szünetre ideális családi programokat ajánl a Blikk.hu egy napokban megjelent cikke. A kikapcsolódási tippek között pedig egy celldömölki attrakciót is bemutatnak. Kitalálja, hogy mit?

A Vulkánfürdőtől nem messze található Kemenes Vulkánpark az első a Blikk listáján. A cikkben pár sort írnak is az egyedülálló parkról. Egyebek mellett azt, hogy 2013-ban átadott interaktív múzeum az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását rejti. És, hogy mindezt mit jelent pontosan? Hogy majd ezer négyzetméteren interaktív formában tájékozódhatnak a látogatók a környék vulkánosodásáról. Illetve megismerkedhetnek a vulkánparknak is helyet adó egykori bazaltvulkánnal a Ság-heggyel. Mondhatni, hogy kívülről és belülről is. Amit természetesen nem csak a múzeumban, hanem élőben is meg lehet tenni. Az egykor működő vulkán kráterében is körbe lehet nézni.

Az izgalmas ismeretek begyűjtése után pedig jöhet a wellness élmény – ezt már mi tesszük hozzá. A Kemenes Vulkánpark és a Ság-hegy felfedezése után mindenképpen jöjjön el hozzánk is. Ha már Celldömölkön jár, a Vulkánfürdőben is célszerű egy kicsit lazítani. Már csak azért is mert innen egészen egyedülálló perspektívából tekinthet az egykori vulkánra. Akár a gyógyvízben relaxálva, akár egy szaunázás után a pihenőtérben töltődve is megcsodálhatja az egyedülálló egykori vulkánt. Természetesen ide is célszerű a gyerekekkel érkezni. A Vulkánfürdőnek ugyanis saját gyermek részlege van. Csúszdákkal, pancsolókkal.

Szóval ha egy remek, egész napos tavaszi családi programot szervezne, Celldömölk ideális célpont. Egy kis interaktív tárlatnézés, egy kis túra, majd egy remek wellness… Kell ennél tartalmasabb nap? Várjuk a Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!