A Dávid-naptár megmondja, hogy milyen idő lesz az idén nyáron

Vajon milyen időjárásra számíthatunk az idén nyáron? Ki ne lenne kíváncsi erre? Főleg most, hogy a nyaralások tervezgetésének időpontja is megérkezett. Napra pontos, készpénznek vehető nyári előrejelzést viszont ritkán találni. A meteorológusok még így, tavasszal sem mernek semmi biztosat mondani. De akkor hogyan derítsük ki, hogy milyen idő lesz?

Nézzük meg például, hogy mit mond Dávid Mihály, a mérnökből lett ismert időjós. A sokak által elismert szakértő évek óta minden esztendőben kiadja a saját megfigyelésére alapozott időjárás előrejelzését. Ami egyébként meglepően pontos. Az idén tavasszal érkező nyári meleget például tavaly év végén már jelezte. Szóval bizakodva nézzük meg, mit ismond Dávid Mihály az idei nyárról.

Először is azt, hogy sokkal hamarabb jön, mint máskor, és számos hőségrekord is nagy valószínűséggel megdőlhet. Viszont nagyon hullámzóak lesznek a nyári hónapok. Átlag feletti melegek, és a szokásosnál hűvösebb napok váltják majd egymást. A strandidő várhatóan júliusban már megérkezik. Az eső viszont kevés lesz az idei nyáron, igazán csapadékos nyár csak négy év múlva valószínű.

De miért hinnénk Dávid Mihálynak? Először is azért, mert az évek során már bebizonyította, hogy a módszere működik. Továbbá azért, mert nem csak a megfigyelésre és a közismert, időjárást alakító tényezőkre alapoz, hanem a Naprendszer tömegvonzását is figyelembe veszi, amikor előrejelzést készít. Amiről most már bebizonyosodott, hogy valóban hatással van az időjárás alakulására. Illetve afelől sem lehet kétség, hogy más módszer nem is létezik a hosszú távú előrejelzésre.

No, de visszatérve az idei adatokhoz. Úgy fest, hogy a nyaraláshoz olyan helyszínt kell választani, ahol kánikula esetén és hűvösebb időben is jól érezhetjük magunkat. Vagyis egy strand résszel és belső medencékkel is rendelkező szálloda vagy gyógyfürdő lehet a legbiztosabb választás.

A Vulkánfürdő ilyen. Ha Celldömölkre jön, akár a fürdővel közvetlenül átjárható hotelben is megszállhat. Így akkor sem kell lemondania a vizes élményekről, ha netán hűvösebbre fordul az időjárás. Kánikulában pedig ott a strand részleg – csúszdával és több kültéri medencével.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020