Gyermeknap a Vulkánfürdőben

Májusban van egy nap, amit a gyerekek hasonlóan nagy izgalommal várnak, mint a Mikulást vagy a saját szülinapjukat. Ez pedig nem más, mint a gyermeknap.

Manapság már szinte mindennek van egy saját napja az évben, amikor kiemelt fontossággal vagyunk az adott dolog iránt. S ha ez így van, akkor miért épp a gyerekek lennének kivételek ez alól?

Ez a nap tehát csakis róluk szól, őket ünnepeljük. Vagyis azt, hogy vannak nekünk, és boldoggá teszik a mindennapjainkat. Természetesen az év összes többi napját is hasonló odafigyeléssel kell megélni feléjük, azonban mégsem árt, ha ezen a kiemelt napon elhalmozzuk őket a szeretetünkkel és azokkal a dolgokkal, amikről tudjuk, hogy igazán boldoggá teszi őket.

A Vulkánfürdő is ezt szem előtt tartva hirdette meg a gyermeknapi programjait. És hát melyik gyerek ne szeretne a vízben lubickolni, pancsolni vagy csúszdázni? De mielőtt rátérnénk a részletes programtervre, nézzük csak meg röviden, honnan is eredeztethető ez a nap.

A gyermeknapnak már jó ideje komoly hagyománya van a világon. Kevesen gondolnánk, de a gyerekekre elsőként ilyen formában Törökországban gondoltak 1920-ban. Hazánkban 1931-től tartjuk a gyermeknapot, ráadásul 1950-ig egy egész héten át tartott a “vigadalom”. Mára egy napra redukálódott az ünnep, aminek hivatalos napja minden év május utolsó vasárnapja.

Azonban nem minden országban ünneplik a gyermekeket ezen a napon. 1954-ben az ENSZ javasolta, hogy minden országban vezessék be a gyermeknapot, továbbá azt is, hogy mindenki egy olyan napot jelöljön ki erre, amely az ország számára a legmegfelelőbb. Ebből adódik tehát, hogy a nemzetek szerte a világon más-más időpontban tartják ezt a vidám napot.

De akkor lássuk csak, milyen programokkal várja az apróságokat a Vulkánfürdő e jeles napon!

A nagyobbak kerékpáros ügyességi versenyre számíthatnak, de lesz lehetőség búvárkodásra is. Az ugrálóvár és a játszóház szinte az egész a nap folyamán látogatható lesz. Illetve szerveznek még bingót – természetesen ezt is a gyermekeknek -, és még tűzoltó bemutató is lesz. Az időpontok és a programok az alábbi plakáton.

S még egy kedvező hír – ez elsősorban inkább már a szülőknek: minimum egy felnőtt vagy családi napijegy vásárlása esetén 14 éves korig a gyerekeknek ingyenes a fürdő látogatása.

Az idei vulkánfürdős gyermeknapi programokban garantáljuk, hogy senki sem fog csalódni. Így hát szeretettel várják a kicsiket és a nagyokat is a szüleikkel együtt.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!