Így segít a wellness, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben

A wellness rendkívül divatos kifejezéssé és tevékenységgé vált napjainkban, mégis kevesen vannak tisztában azzal, hogy mit is takar pontosan a feltöltődés ezen formája. Tévedés azt hinni, hogy a wellness csupán egy melegvizes medencében történő ejtőzés jelent némi masszázzsal és szaunázással megszakítva. A wellness ennél sokkal több.

A wellness tulajdonképpen egy életforma, aminek az elsődleges célja az egészségünk fenntartása, azaz a testi-lelki jóllét elérése, majd annak megtartása.

A tradíciójáról annyit, hogy már a rómaiak is előszeretettel élvezték a jótékony hatásait: felfedezték a forró, termálvizes fürdőzés előnyeit, a hideg és meleg kezelések kombinációját, ami nagyban hozzájárul az izomfeszültség és az ízületi fájdalmak csökkenéséhez, illetve detoxikál és javítja a keringést is.

Sőt…

További pozitív hatása, hogy elősegíti a minőségi alvási szokásaink kialakítását, ami már önmagában is rengeteget tesz a mentális egészségünk megóvása érdekében.

De lássuk csak, miben lehet még a wellness az egészségünk szolgálatára! Már amennyiben kicsit többet vállalunk be, mint egy szimpla, vízben történő lazítás.

  • Digitális detoxként is funkcionál.

Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű: a vízbe nem vihetjük magaddal a telefont, így ez egy kiváló alkalmat teremt arra, hogy egy kicsit mérsékeld a digitális eszközök – főleg az okostelefon – használatát.

  • Gyógyítja a testet.

Megerőltette magát a legutóbbi edzés során, netán kiment a bokája az előző meccsen?

Ilyenkor nem kell mást tennie, mint irány a forró majd a hideg víz. Ha ezt teszi, javul a keringés, ezáltal felerősödnek a szervezet öngyógyító folyamatai.

  • Gyakorolja az éberséget!

Az éberség egy régi buddhista tradíció, aminek a lényege, hogy a figyelmünket a jelenre fordítjuk. Ezzel a módszerrel fejleszthetjük a mentális egészségünket. Kutatók ráadásul azt is bebizonyították, hogy ez a fajta gyakorlat 58 százalékkal csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit. Egy wellness szállodában, gyógyfürdőben erre a fajta lelki feltöltődésre kiváló helyszín lehet például a szaunavilághoz kapcsolódó pihenőhelyiség.

A Vulkánfürdőben egészen extra környezet várja a lazításra vágyókat.

 

  • Erősítse wellness-szel a kapcsolatait!

 

Egy olyan intim környezet, mint a wellness hotel vagy a gyógyfürdő, remek hely arra, hogy elmélyítsük a kapcsolatunkat a párunkkal. De ugyanezt mondhatjuk el akár családi vagy baráti vonatkozásban is. Mivel nincs telefon, ami elvonhatná a figyelmünk a másikról, így garantáltan nem marad majd el a mély beszélgetések hatása.

Ha tehát élénkíteni akarnánk a testünket, elménknek pedig nyugalmat szeretnénk, vagy csak relaxálnánk végre egy jót, akkor a wellness kétségtelenül nekünk való tevékenység lesz.

Jöjjön el hozzánk, a Vulkánfürdőbe!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020