Az úszás mindenki számára ideális testmozgás

Az úszás minden évszakban remek kikapcsolódási és sportolási mód. Ráadásul szinte mindenki űzheti, és a befektetett energiához képest egészen sok, egészségügyi szempontból pozitív eredményt nyújt.

Az úszáshoz nincs szükség semmilyen speciális felszerelésre, a fürdőruhán kívül legfeljebb egy úszósapkát, esetleg egy úszószemüveget kell csak beszereznünk. Űzhetjük télen és nyáron is. Akkor is, ha esős az idő, vagy akkor, amikor éppen kánikula van. Meg az sem befolyásolja, hogy esetleg az ízületeink nem a legrugalmasabbak, esetleg fájdogálnak a megterheléstől. A víz felhajtóerejének hála ugyanis úszás közben szinte súlytalanok leszünk, így az ízületek is mentesülnek a terhek alól. 

Ami pedig az egészségügyi előnyöket illeti: rengeteg bizonyíték utal arra, hogy alacsonyabb a szívbetegség kialakulásának az aránya azoknál az embereknél, akik rendszeres, közepesen erőteljes testmozgást gyakorolnak. Az úszási pedig ilyen mozgás. 

De erősebb edzésnek sem utolsó az úszás. A víz ellenállásával megbirkózni ugyanis nem könnyű feladat az izomzatnak. Aminek mi csak a töredékét érezzük, hiszen a vízben való mozgás könnyebbnek tűnik. Ennek ellenére persze a test keményen dolgozik, amitől természetesen épül az izomzat is. 

Az úszás ráadásul úgy edz, hogy közben lehetőség van relaxálásra is. A víz alapból egy olyan közeg, ahol ellazulunk. Ez már önmagában boldoggá tesz minket, amihez még hozzájön a mozgás során termelődött endorfin. 

Hátha még a úszást egy masszázzsal és egy kis szaunázással is kiegészítjük…

Ha ezt tenné, nálunk erre is van lehetősége. Gyógyfürdő lévén az úszómedencés úszás mellett ezek a szolgáltatások természetesen adottak nálunk.

Jöjjön el hozzánk, váltson akár több alkalomra szóló úszóbérletet! Ennek a részletei itt.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020