Ne csak fürdőzzön! – Erősítse az immunrendszerét szaunázással, sószobás kezeléssel!

A wellness alapvetően a feltöltődésről szól. De ha már gyógyfürdőben járunk, talán a megelőzésre is célszerű gondolni. Főleg ilyenkor, ősszel, amikor az ember sokkal könnyebben kap el betegségeket, mint az év más időszakában… Mit tehetünk a gyógyfürdőzéskor, hogy valamelyest csökkentsük ennek az esélyét?

A gyógyfürdőzés önmagában is segíthet az immunrendszer erősítésében. Azzal, hogy a stresszt elűzzük, a szervezet a védekező rendszer fitten tartására jobban tud koncentrálni.

Ugyanezt érhetjük el szaunázáskor is. Csak ott még hozzáadódik az izzadás is a feszültség elűzéséhez. Ami azért fontos, mert így távoznak a szervezetből a méreganyagok, ezáltal az immunrendszer tehermentesül, vagyis sokkal ellenállóbb lesz a vírusokkal szemben.

Aztán ott van még a sószoba is. Ha részt veszünk egy ilyen terápián, biztosak lehetünk abban, hogy a mély belégzések után elpusztulnak a légutakban lévő – akár lappangó – baktériumok. A sóionok mindezek mellett stimulálják a szervezet öngyógyító folyamatait. A sószobában tisztulnak a légzőszervek, enyhül a nyálkahártya esetleges gyulladása. 

A wellness tehát nem csak pihentet, hanem egy kis tudatossággal a megelőzésben is segít. Ha ön is tenne kicsit azért, hogy az ősszel könnyebben birkózzon meg a szervezete a vírusokkal, a gyógyfürdőzéskor szaunázzon és vegyen részt sószobás terápián is!

Minderre akár Celldömölkön, a Vulkánfürdőben is van lehetősége.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020