A talpmasszázs három egészségügyi előnye

A talpmasszázs legalább annyira fontos, mint a többi masszázstípus. Főként azért, mert a talpon számos különböző reflexpont található. Emiatt a talpmasszázst gyakran reflexológiának is nevezik.

Ezen pontok stimulálásával hatást gyakorolhatunk a pontok szervpárjaira. De ez már egy speciális terület, viszont ha ettől elvonatkoztatunk, a talpmasszázsnak kiváló relaxációs hatásai is vannak. 

De hogy milyen egyéb konkrét előnyökhöz juthatunk egy jó kis talpmasszázzsal, azt nézzük meg közösen az alábbiakban!

  1. Javítja a vérkeringést

A sok ülőmunka következtében nem áramlik elég vér a lábainkba, s ezen a helyzeten a szoros cipők még inkább rontanak.  Ezek ugyanis károsítják a keringést. A talpmasszázs viszont segíthet visszaállítani a lábunk egészségét. Legalábbis napi masszázzsal mindenképpen. Ez egyébiránt a cukorbetegségben szenvedők számára is különösen fontos. A talpmasszázs mindezek mellett elűzi a feszültséget, tehát stresszoldásra is kiválóan alkalmas. Segít a vérnyomás szabályozásában, és ezáltal csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

  1. Csökkenti a fejfájást és a migrént

A talpmasszázs során a szervezetünkben endorfin szabadul fel. A kezelés során ezek az endorfinok a felelősek a pozitív hatásokért, egészen pontosan azért, hogy jól érezzük magunkat.
A masszázs során fokozott nyugalmat érzünk, közben csökken a stressz, a szorongás, és a depresszió elűzésében is sokat segíthet. Sőt, néhány tudományos kutatás bebizonyította azt is, hogy a talpmasszázs a fejfájástól és a migréntől szenvedő embereknél is jelentős javulást hoz. Főként, ha a masszázs során még illóolajokat is használunk.

  1. Fokozza a szexuális vágyat

A talpmasszázs hatásos lehet még a szexuális élet fellendítésében is, ezért aztán ez sem elhanyagolható szempont. Részben azért, mert így a mindennapi gondok kicsit kizárhatóak, felszabadul az endorfin, illetve sokaknak a talp egy erős erogén zónát jelent. A talp és a lábujjak területe a nők egy részénél különösen érzékeny terület.

Ha kedvet kapott egy kis stresszűző masszázshoz, a Vulkánfürdőben a wellness alatt ilyen szolgáltatást is kérhet.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!