Mennyibe kerül, ha az egész napos fürdőzés mellett még szaunáznánk is a Vulkánfürdőben?

Ha őszi wellness, akkor szauna. Mi legalábbis azt gondoljuk, hogy a hűvösebb idő beköszöntével a termálvizes lazítás mellett ez is elengedhetetlen része a kikapcsolódásnak.

Részben azért, mert ilyenkor az átlagnál jobban vágyunk a kellemes melegre, másrészt pedig ősszel valahogy nagyobb szükségünk van a különféle stresszűző megoldásokra. Arról nem is beszélve, hogy ebben az időszakban az immunrendszerünk támogatására is kicsit nagyobb hangsúlyt kell fektetni. Amiben a szaunázás ugyancsak segít. A hő által kiváltott izzadás során ugyanis távoznak a testünkben felhalmozódott méreganyagok, ezáltal tehermentesítjük a szervezetünk védekező rendszerét. Így sokkal ellenállóbbak leszünk az őszi, téli vírusokkal szemben is.

De mint ahogy arra már utaltunk, a szaunázás a bennünk lévő feszültséget is segít oldani. Ha pedig nincs lelki teher, a szervezet is könnyebben megbirkózik a kihívásokkal. 

Ugyanakkor azt se feledjük, hogy szaunázni jó dolog. Vagyis maga a pillanatnyi élmény is fontos. Konkrétan itt a szaunázás utáni nyugalomra gondolunk. Arra, amikor csak fekszünk a pihenőtérben, és élvezzük a pillanatot, a létezést. Meg mondjuk azt a látványt, ami Vulkánfürdő szaunavilágának felső emeletéről elénk tárul. Az itteni pihenőtér ablakai ugyanis a Ság hegyre néznek. 

De mindez az extra élmény mennyivel kerül többe egy átlagos fürdőzős napnál?

 

  • A szaunavilág napijegy 1800 forintba kerül.
  • Ha csak négy órára váltánánk szaunázós jegyet, 1600 forintot kell fizetnünk.
  • Amennyiben csak egy, maximum két felöntéssel beérjük, két órás jegyet kell váltani. Ami 1400 forintba kerül.

 

Ezek a díja a fürdőbelépőn felül fizetendők. Egyébként az árak szerintünk meglehetősen kedvezőek. Az egész napos fürdőzés, teljes napra szóló szauna jeggyel alig kerül többe 4 ezer 500 forintnál.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020