Miért a gyógyfürdőzés a legjobb eszköz az időskori egészség megtartásához?

Az első, amire talán a legtöbben gondolnak, az a vízben található rengeteg hasznos összetevő. Ami nagyon is jó meglátás, viszont nem ez az egyetlen dolog, amiért idősödőként gyakrabban célszerű gyógyfürdőbe járni.

Tudományosan igazolt ugyanis: ahhoz, hogy sokáig fiatalok tudjunk maradni, rendszeres szociális kapcsolatokra, kardiomozgásra és az elme edzésére van szükség.

Amik közül mindháromra kínál lehetőséget a gyógyfürdő.

A medencében akár hasonló korúakkal, hasonló érdeklődési körűekkel is ismerkedhetünk. Szóval, ha netán egyedül megyünk fürdőbe, akkor sem leszünk magányosak. Főleg, ha valamilyen csoportos foglalkozáson is részt tudunk venni. Ami a fürdőkben gyakori. Ilyenek például a közös gyógyvizes tornák. Amik ugyebár nem csak a szociális kapcsolatok építésére, ápolására alkalmasak, hanem a szív- és érrendszer edzésére is. Ráadásul a vízben még a fájó ízületek is átmozgathatók. Hiszen így nem jut akkora terhelés a mozgásszervekre, mint a szárazföldön.

De hasonló kardiomozgásnak számít az úszás is. Ami megintcsak elengedhetetlen része a szervezet fiatalon tartásának. 

Végül: a pihenőtérben, a fürdőzés után lehetőség van olvasgatásra, rejtvényfejtésre is. Ezzel pedig edzhetjük az elmét is. A szellemi frissesség megőrzésében mindkettő rendkívül sokat segíthet. 

Tegyen ön is azért, hogy idősen is sokáig egészséges maradhasson! Jöjjön el rendszeresen a Vulkánfürdőbe!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020