Hétféle vulkánfürdős relax tevékenység, ami garantáltan feltölt

A gyógyfürdőben való lazítás az egyik. De ennél többet is tudunk mutatni.

Az, hogy a gyógyvízben üldögélünk, rendkívül kellemes. Főleg ősszel. De ez az érzés még fokozható. Ha a fürdő külső medencéjébe is kimerészkedünk, és a gyógyvíz felszálló gőzébe burkolózva relaxálunk, egy fokkal máris közelebb kerültünk a teljes ellazuláshoz.

Hátha még a nyakzuhanyt is igénybe vesszük. A víz hője és masszírozó ereje ugyanis garantáltan ellazítja a stressz miatt feszültté vált izmokat.

De ehhez hasonló hatást érhetünk el akkor is, ha a fürdő kültéri pezsgőfürdőjét választjuk a klasszikus gyógymedence helyett. Hiszen itt nem csak a vállakat és a nyakat tudjuk ellazítani, hanem a derekat, a lábakat is érik a víz alatti buzgárok. A legjobbat egyébként akkor tesszük, ha felváltva használjuk a kétféle medencét. Persze csakis úgy, hogy közben a pihenőtér relaxágyaiban is lazítunk.

Két fürdőzés között menjünk fel akár a szaunavilágban lévő panorámás lazító egységbe. Innen a Ság hegy lenyűgöző látványa tárul elénk.

És ha már a szaunában vagyunk, ne hagyjuk ki a felöntéseket se. A wellness részleg ezen részén találunk finn és infraszaunát is. Olyan kabint, ahol fürdőruhában is lehet szaunázni és olyat is, ahol ruhamentes az izzadás. Van tehát választási lehetőség.

Aztán ott van még a sószobánk is. Ami az őszi időszakban kifejezetten hasznos wellness szolgáltatást kínál. A légúti panaszok kezelésére ugyanis a sós levegő kiváló. De relaxálásnak sem utolsó a sóbarlangban eltölteni egy kis időt.

Végül: ne feledjük, hogy nem csak passzívan, hanem aktívan is lehet töltődni. Nálunk erre az úszás kínál lehetőséget. A fürdőben egy hatsávos úszómedence is várja a fürdőzőket. Szerintünk érdemes itt pár hosszt leúszni, mielőtt a klasszikus relaxálásba fogunk. Így még jobban fog esni a gyógyfürdőzés, a pezsgőfürdő, a szauna és még a masszázs is. Merthogy a fürdőben még azt is kérhetünk.

Ön szívesen töltődne fel nálunk? Próbálja ki, milyen a Vulkánfürdőben relaxálni az őszi, téli időszakban!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020