A szauna valóban enyhíthet a hátfájáson?

Gondolta volna, hogy a forró szaunában eltöltött idő a hátfájás igencsak hatékony ellenszere lehet? Pedig bizonyos esetekben ez valóban lehetséges.

A derék és hátfájás egy komoly és sokakat érintő probléma, mondhatni modern világunk egyik népbetegsége. Az irodai ülőmunka, a mozgáshiányos életmód – ami sok esetben már gyermekkorban elkezdődik -, illetve a stressz, valamint a túlhajszolt mindennapjaink sokunk szervezetét megviseli, ennek pedig szinte egyenes következménye a különböző gerincproblémák megjelenése. Ilyen például a derékfájás.

Ezek a bántalmak aztán – kezelés hiányában – csak fokozódnak, olyannyira, hogy súlyosabb esetekben akár már a normál életvitelünket is nagyban képesek megkeseríteni. A megfelelő gyógykezelés tehát kulcsfontosságú tényező.

Azt viszont semmiképpen sem javasoljuk, hogy a problémát saját magunk próbáljuk megoldani. Mindenképpen keressünk fel egy szakembert!

Természetesen az alternatív megoldásokkal mindig megéri kísérletezni, főleg akkor, ha a szakemberek csupán a fájdalom csillapítására és a gyulladás csökkentésére helyezik a hangsúlyt, nem pedig a probléma forrásának a megszüntetésére.

A fájdalom sok esetben a feszült és kötött izmokból ered, ennek feloldására viszont a gyógyszereken kívül számos egyéb megoldás létezik. Ilyen lehet a gyógytorna, egy jó masszázs vagy a forró gőz, azaz a szaunázás, de a gőzfürdő is.

Köztudott, hogy a szaunának fájdalomcsillapító hatása van, ez pedig annak köszönhető, hogy a meleg levegő ellazítja a befeszült izmokat a nyak és a hát környékén is. A szaunában eltöltött idő alatt a forróság lassan elönti a testünket, felmelegíti a tagjainkat, ezáltal fokozódik a vérkeringésünk, a testünk oxigénellátása javul, a kötött izmok pedig szépen lassan kiengednek.

Így hát nem véletlen, hogy sok mozgásszervi problémára tanácsolják a meleg fürdőt. A hő segít a fájdalomcsillapításban, ennek megfelelően a gőz is. Illetve – a gondolatmenetet folytatva – a termálvizes lazítás is hatásos.

Szóval, ha önt is hátfájás gyötri, akkor ne habozzon. Irány a gyógyfürdő és annak a szaunavilága – az eredmény már az első alkalom után sem marad el.

 Ha pedig van rá lehetősége, akkor próbálja beiktatni heti rendszerességgel a wellness-t!

Szaunázzon életvitelszerűen, és meglátja, a szervezete meghálálja majd.

Jöjjön el a Vulkánfürdőbe!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!