Ha a belső összhang megvan, a szervezet sokkal ellenállóbb

Ha a lelki egyensúly rendben van, a testi egészség is könnyebben erősödik. A weboldalunkon a gyógyvizes fürdőzésre vonatkozó szolgáltatásainkat bemutató résznél ezt is olvasható… De miért emeltük most ki ezt a mondatot? Mert a téli időszakban szükség van arra, hogy a szervezet az átlagnál ellenállóbb legyen. Vagyis még tudatosabban kell a belső egyensúly elérésére törekedni. Arra, hogy a hétköznapi stressz, a feszültség ne hatalmasodjon el rajtunk. 

A belső összhang megteremtésére kiváló alkalom lehet egy gyógyfürdőzéssel, egy szaunázással töltött nap. Ha képesek vagyunk szó szerint kikapcsolni, és tud egy kicsit pihenni a lélek, azt a test is meghálálja. Persze a gyógyvíz és a szauna nem csak a belsőre, a testre is hatással van. Ellazít, méregtelenít. Különösen a szaunázás, aminek során az izzadással kiadott méreganyagoknak hála az immunrendszer mentesül az extra igénybevétel alól. Így a “támadásokkal” szemben sokkal ellenállóbb lesz.

De említhetnénk a Vulkánfürdőben ugyancsak igénybevehető sószobást kezelést. Ami a légutak tisztításában rendkívül eredményesen alkalmazható. Az apró belélegzett sószemcsék még a lappangó, légzőszervekkel összefüggő panaszokat is képesek rövid idő alatt elűzni. Vagyis már akkor hat, amikor mi még nem is észlelünk a betegségből semmi. Kiváló megelőző módszer. Téli időszakban szinte kötelező része a wellness-nek a sószobás kezelés.

Kényeztesse tehát a lelkét wellness-szel! A tudatos relaxálással garantáltan könnyebb lesz átvészelni a megfázós időszakot. Várjuk télen is a Vulkánfürdőben!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!