Sószobás lazítással a téli megfázás ellen

A télies időjárással együtt a légúti betegségek időszaka is megérkezett. Ami azt jelenti, hogy a gyógyfürdős lazításokkor szinte kötelező a sószobában eltölteni egy kis időt. 

Többször írtuk már, hogy a sós levegő belégzésével sokat tehetünk a megelőzés érdekében. Hiszen így az olyan légúti betegségek is kezelhetők, amiknek még nincsenek látható, érzékelhető tünetei.

A sóban lévő mikrorészecskék ugyanis képesek még a legapróbb, a tüdőben, a légzőszervekben megtapadt baktériumok elpusztítására is. Ennek pedig nagy hasznát vehetjük ilyenkor, télen. Amennyiben időben elcsípjük a betegséget, különösebb légúti panasz, legyengülés nélkül is megúszhatjuk a megfázós időszokot. Ha sikerül legyengíteni a vírust, az immunrendszert is tehermentesítjük. Vagyis a szervezet védekező funkciói, az öngyógyítás folyamata is sokkal hatékonyabbak lesznek.

Persze nem csak megelőzés céljából mehetünk sószobába. A ilyesfajta kezelések már kialakult betegségek esetén is segíthetnek. Lázasan, teljesen legyengülten, krónikus betegség esetén nyilván nem ajánlatos gyógyfürdőbe menni. De ha azt érezzük, hogy valami nincs rendben a légzőszervek tájékán, a sós levegő akkor is biztosan segíteni fog. Ágynak esni nagy valószínűséggel nem fogunk. 

Sőt, méregtelenítésre akár még a szaunába is beülhetünk. Így lesz igazán teljes a kúra. 

Tenne ön is egy próbát? Megelőzésre, kialakulófélben lévő légúti betegségek leküzdéséhez vegye igénybe a sószobás kezelésünket, és méregtelenítsen a szauna világunkban.

Jöjjön el a Vulkánfürdőbe!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020