Hasznos wellness kezelések 50 éves kor felett 

Ahogy közeledik az ember az 50 felé, egyre több, addig ismeretlen kellemetlenség, betegség kezdi gyötörni. Ilyen egyebek mellett a magas vérnyomás vagy a különböző ízületi betegségek.

De olyan esztétikai problémákkal is szembe kell nézni, mint a bőr rugalmasságának az elvesztése, majd ebből adódóan annak megereszkedése.      

Innentől kezdve elengedhetetlen lesz, hogy még nagyobb odafigyeléssel legyünk a testünk iránt. Azaz mindennapjaink részévé kell tenni a rendszeres testmozgást, az egészséges étkezést, illetve az sem árt, ha beiktatunk olyan tevékenységeket, amikkel a testünket és a lelkünket is egyidejűleg ápolhatjuk.

Ennek pedig az egyik legjobb módja, ha időről-időre felkeresünk egy gyógyfürdőt, ahonnan egy-egy egész napos kényeztetés után kicserélődve térhetünk majd haza.

De melyek azok a gyógyfürdős kezelések, amik segíthetnek kicsi megfiatalodni?

Például egy masszázzsal, kiváltképpen a nyirokmasszázzsal rengeteget tehetünk azért, hogy kisöpörjük a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagokat.  

A mozgás is csodákat tesz a szervezetünkkel. Ha az életünk részévé tesszük a rendszeres sportot, legyen az egy napi 20 perces séta vagy néhány kellemes hossz a medencében, azzal máris sokat tettünk az elhízás ellen. Ha teheti, kezdje a napjait egy medencében, és meglátja, az energiaszintje az egekbe szökik majd a nap folyamán.

A szauna kihagyhatatlan része egy wellness pihenésnek. Az izzadás számos jótékony hatással van a szervezetünkre. Ilyen az immunrendszerünk élénkítése, a vérkeringés fokozása vagy a bőrünk fiatalon tartása.

Magyarország gyógyvíz nagyhatalom, így számos wellness hotel a gyógy- és termálvízre épült. Használjuk ki, merüljünk el a gyógyvizes medencébe, és engedjük, hogy az abban lévő ásványi anyagok a bőrünkön keresztül felszívódva erősítsék a szervezetünket.   

Ha van rá mód az adott fürdőben, a jógát semmiképp se hagyjuk ki. A meditáció során kisimulnak a megfáradt idegeink, a stressz és a feszültség pedig messze száll majd. Persze a meditációhoz egy csendes pihenőtér vagy egy sószoba is alkalmas.

Ez utóbbi során ráadásul nem csak az elmét csendesíthetjük le, hanem a légutakat is tisztíthatjuk. Ezáltal az immunrendszer is mentesül a terhek alól, vagyis az öngyógyító folyamatok is aktívabbak lesznek.

TB támogatott gyógyfürdő kezelések Vulkánfürdő

Ne feledjük továbbá, hogy a vízben még azok is végezhetnek aktívabb mozgást, akiknek ízületi panaszai vannak. A vízben nem nehezedik akkora nyomás a mozgásszervekre, mint a szárazföldön. Vagyis fürdőzéskor különösebb fájdalom nélkül hatékonyan átmozgathatjuk magunkat a vízben. Ha van rá módunk, vegyünk részt víz alatti csoportos gyógytornán.

Önnek melyik wellness szolgáltatás a szimpatikus?

Ha gyógyfürdőben gyógyulna, kúraszerűen kezeltetné magát, számoljon a TB-támogatás lehetőségével.

Várjuk a Vulkánfürdőben!

TIPP: Miért regenerálódna teljes áron, ha ezt kedvezményesen is megteheti? A kedvezményes gyógyfürdős kezelésekről részletek itt.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!