Korán jött az allergiaszezon – A tünetek felerősödése előtt jöjjön el hozzánk egy-egy sószobás kúrára

Február közepe van, és már meg is kezdődött az allergiaszezon. Az enyhe tél miatt a növények már most virágzásnak indultak. Közülük több olyan is, ami akár erőteljes allergiás tüneteket is kiválthat. Az éger és a mogyoró pollenjei már okozhatnak irritációt az arra érzékenyeknél. Legalábbis azoknál, akik nem áldoztak, áldoznak a megelőzésre. Azok ugyanis, akik például részt vesznek sószobás kúrán, az átlagnál ellenállóbbak az allergénekkel szemben.

A korán jött tavaszias idő mellett az átlagnál nagyobb szél is fokozza a levegőbe kerülő pollenek számát. Vagyis talán most még azoknak is érdemes sószobában “edzeni” az immunrendszerüket, akiket csak kis mértékben érint az allergia. 

De miért a sószoba, sóbarlang?

A belélegzett sós levegő gyakorlatilag megtisztítja a tüdőt és a légzőszerveket a beszippantott pollenektől. Segít oldani a lerakódásokat. És mindez igaz az irritáció kiváltotta nyáktermelődésre is. A sós levegő a váladékot is oldja, illetve csökkenti a nyálkahártya duzzanatát. Vagyis sószobás kúrával még az allergiás tünetek jelentkezése kezdetén is közbe tudunk lépni. Ha a szezon elején tudunk minderre időt áldozni, még időben elcsíphetjük az allergiát. Ezzel csökkentve az erősebb orrfolyás vagy torokirritáció kialakulásának az esélyét.

Persze a hatást számos tényező befolyásolja. Sok más mellett az érzékenység erőssége, valamint az is, hogy hány alkalommal veszünk részt sóbarlangos relaxáción. 

Mi azt javasoljuk, hogy a szezont megelőzően, akár már februárban tegyük rendszeresebbé a kúrákat. Még átlagos érzékenység esetén is célszerű legalább kéthetente ellátogatni sóbarlangba. Akár olyan helyre, mint a Vulkánfürdő. Ha ugyanis hozzánk jön, a sószobás relax akár egy jó fürdőzéssel vagy úszóedzéssel is kombinálható. 

Hogy tetszik az ötlet?

Vásároljon akár két órás jegyet, és úszás után relaxáljon 30 percet a sóbarlangban, majd lazítson kicsit a jó meleg gyógyvizes pezsgőfürdőben!

Kíváncsi az árakra? Itt megtekintheti a belépőjegy árakat.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!