Wellness-szel a tavaszi fáradtság ellen

Szaunában töltődni nem csak hideg időben, hanem tavasszal is remek élmény. Mindamellett, hogy rendkívül hasznos is. A szervezetben télen felgyülemlett méreganyag kiizzadásával gyakorlatilag teljesen megújulhatunk. Mindez a tavaszi fáradtság tüneteinek a csökkentésében is segít.

Ahogy az is, hogy a szaunázáskor élénkül a vérkeringés, gyorsul az anyagcsere. Persze ahhoz, hogy a tavaszi “újjászületés” eredményes legyen, nem árt betartani a szaunázás szabályait. Oda kell például figyelni arra, hogy megfelelően hidratáljunk az izzadások között, illetve ne felejtsünk el hűtőfürdőt venni sem. Mindezek mellett az aktívitás is fontos a szervezet energetizálásában. A vitalitás megőrzésében, az immunrendszer megerősítésében ugyanis nem csak a méreganyagoktól való megszabadulás segíthet. A tavaszi fáradtság ellen kiváló, ha úszunk pár hosszt. A szervezet a mozgás hatására felélénkül, így a kellemetlen “nyomottság” érzését az energikusság váltja fel.

Amit pedig szintén érdemes megtenni, ha wellness-szel győznénk le a tavaszi fáradtság tüneteit: lazítsunk sószobában! A sós levegő belégzésével megtisztíthatjuk a légutakat, ami szintén segít abban, hogy fittebbnek érezzük magunkat.

A legideálisabb tehát az, ha a wellnesst úszással kezdjük, a gyógyfürdőzések között pedig szakítunk időt a sószobás töltődésre és a szaunázásra is.

Ha ön is így tenne, a Vulkánfürdőben a gyógyfürdőzés mellett úszásra, szaunázásra és sószobás relaxálásra is van lehetősége.

Várjuk tavasszal is!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!