Nyári strandolás plusz sóbarlangos lazítás – Érdemes a kettőt összekötni

Ha allergiás, érzékeny a pollenekre, érdemes ellátogatnia a Vulkánfürdőbe. Azt persze nem tudjuk, mikor lesz erre lehetőség, de tervezni azért mindenképpen célszerű a lehetőséggel. Főleg, ha nyáron már újra útra kelhetünk. Akkora ugyanis jelentősen megnőhet a levegő pollenkoncentrációja, ami komoly tüneteket válthat ki az arra érzékenyeknél. Nekik ideális megoldás lehet, ha a nyári strandolást összekötik a sószobás, sóbarlangos relaxálással. Igaz, egy-egy alkalom nem biztos, hogy segít, de nyaranta nem is egyszer megyünk strandolni… Ha kúraszerűen venne részt sószobás “kezelésen”, ilymódon összekötné a kellemest a hasznossal, látogasson el a Vulkánfürdőbe a nyáron. Már amennyiben a koronavírus-járvány azt engedi. 

De miért olyan hatékony a sós levegő az allergiával szemben?

Nagyon egyszerű a folyamat. A belélegzett sókristályok a megtapadt polleneket egyszerűen kisöprik a légutakból. Ezzel tehermentesítik és ellenállóbbá teszik a szervezetet. Vagyis lecsökken az irritáció esélye is. 

Persze nem csak allergiásoknak érdemes sószobában relaxálni. A sós levegő ugyanis más légúti panaszok kezelésében is hatásos. Illetve olyan baktériumok kiűzésében is segít, amiről nem is tudtuk, hogy terhelik az immunrendszert. A sós levegő belégzésével edzhetjük a tüdőt, erősíthetjük a szervezet ellenálló képességét. A sóbarlangban egyébként a levegő hőmérséklete 10 fok körüli. A páratartalom pedig 80-100 százalék körül van. Szóval nyáron még akár csak egy szimpla felfrissüléshez is kiváló a sóbarlangos lazítás.

Próbálja ki, ha nálunk jár! Bízunk benne, hogy nyáron már találkozhatunk.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020