Hamarosan nyitnak a strandok?

Szakértők szerint amint megtörténik a karantén­ szabályok feloldása, gyors felfutás jöhet a turizmusban. Ahogy a cseh példa is mutatja, az emberek a lazítást követően azonnal elkezdenek utazást foglalni, fürdőzős időtöltést tervezni. 

Mi nagyon bízunk abban, hogy ez nálunk is így lesz. Már nagyon várjuk, hogy újra kinyithassunk.

Biztató intézkedések egyébként már vannak. A kormány legfrissebb bejelentése szerint a strandok már májustól kinyithatnak és – bizonyos korlátozások mellett – a vendéglátóhelyek is fogadhatnak vendégeket.

Úgy tűnik tehát, hogy nem kell sokat várni, és újra útra kelhetünk. 

Persze azért jól megnézzük, hogy hova megyünk vakációzni. Egy felmérés szerint az úticél kiválasztásakor a válaszadók több mint fele inkább a biztonságot nézi, mint az élményeket. Illetve az is elvárás, hogy az adott helyen legyenek kihelyezett kézfertőtlenítők, illetve a személyzet tagjai viseljenek maszkot. 

Nyár, illetve nyári vakációk tehát lesz, persze nem úgy, ahogy azt megszoktuk. Ezentúl valamivel jobban megnézzük, hogy hova megyünk, és az egészségvédelemre is sokkal jobban figyelünk majd.

Biztató hír, hogy a kormány döntése értelmében május 1-jétől a strandok már kinyithatnak. Ami azt jelenti, nemsokára talán a Vulkánfürdőben is kiírhatjuk, hogy “Újra nyitva vagyunk”.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020