Az osztrák fürdők május végén nyitnak – Vajon nálunk is olyan korlátozásokkal lehet majd wellness-szelni, mint ott?

Ha a fürdők újranyitását tekintve is az osztrák mintát követi Magyarország, akkor erre számíthatunk a következő hetekben.

Ausztriában ugyanis már konkrét rendelkezések vannak a fürdők újranyitása tekintetében. Ott május végétől fogadhatnak vendégeket a fürdők. Igaz, akkor is csak bizonyos korlátozások betartása mellett. Hogy melyek ezek?

Bécsben mind, a város által üzemeltetett 38 fürdő kinyit május végén. Amit egyébként azzal indokoltak, hogy a bécsiek nagy része a nyáron nagy valószínűséggel nem fogja elhagyni a várost, és szeretnének nekik megfelelő kikapcsolódási lehetőséget kínálni. Viszont azért bizonyos korlátozásokat így is be kell tartani. Például minden fürdő esetében meghatároznak egy maximális vendégszámot. Sőt, a konkrét medencékre vonatkozóan is lesz létszámkorlát. Mindez azért, hogy a vendégek kényelmesen tudják tartani az egymás közötti biztonságos távolságot. 

A fürdőzést tervező vendégeket természetesen folyamatosan tájékoztatják az aktuális vendégszámról. A tervek szerint online, valós időben lehet követni, hogy éppen mennyien tartózkodnak a fürdőben. Így kerülnék el, hogy valaki feleslegesen útnak induljon. 

A korlátozó szabályok értelmében egyébként a szaunák zárva tartanak majd.

Fürdőzni korlátlanul lehet, de bizonyos wellness szolgáltatásokról azért egy darabig le kell majd mondani… 

Mindezekkel együtt az osztrák fővárosban a fürdők jegyárai csökkennek. Nem is kicsit, a gyerekeknek mindössze 1 euró, a diákoknak 2 euró, a felnőtteknek pedig 3 euró lesz a belépő. Ami mindamellett, hogy kedvező díj, fizikailag nagyon egyszerű is kifizetni. Ami szintén nem véletlen. Az üzemeltetők így szeretnék elérni, hogy gyorsan haladjon a sor a pénztárnál, ne legyen tumultus a kasszánál. 

Részben ezt a célt szolgálja majd az online jegyvásárlási lehetőség is.

Vajon nálunk is erre lehet számítani? Nem tudni, de egy biztos: hamarosan újranyitás.

Figyeljék az oldalunkat, nemsokára konkrétumokkal is jelentkezünk.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!