A négy fal között töltött sok idő miatt egyeseknek nem készült fel a bőre az erős napfényre – Vajon az öné?

A koronavírus-járvány miatt sokan hosszú időn át alig mentek szabad levegőre, emiatt a napfény sem érte úgy a bőrüket, mint a korábbi években. Ennek következménye pedig, hogy náluk a leégés veszélye is jóval nagyobb. Vagyis esetükben a szokásosnál is körültekintőbben szabad csak strandolni. Mit jelent ez?

Ügyeljünk a fokozatosságra! Nem szabad a napon sok időt tartózkodni. A közvetlen napfényen pedig egyáltalán nem. Fedetlen testtel semmiképpen. Strandoláskor lehetőleg árnyékban tartózkodjunk, de ebben az esetben is használjunk napvédő krémet. Abból is magas faktorszámút. Még akkor is, ha ez a védelmi erősség nem lenne indokolt. De ne csak fürdőzéskor kenjük be magunkat. Ha a szabadban tartózkodunk, a fedetlen testrészeket mindenképpen óvjuk naptejjel. Alapvető szabály, hogy minimum két óránként kenjük be magunkat újra és újra. Strandoláskor talán még ennél is gyakrabban. 

Nagyon fontos, hogy ezekre odafigyeljünk. Mindig, de az idén talán különösen is. Mivel sokkal több időt töltöttünk a négy fal között, a bőrünk nem készült fel úgy a nyári napsütésre, ahogy az előző években.

Nem szabad ezt félvállról venni, egy-egy leégésnek ugyanis komoly egészségügyi következményei lehetnek. 

Legyen körültekintő akkor is, ha nálunk, a Vulkánfürdőben strandol!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020