Belföldön vakációzunk és inkább ősszel kelünk útra – Így változtak az idén a nyaralási szokások

Ebben az évben a többség a belföldi vakációt választja. De nem mindenki nyáron utazik. Sokan döntenek úgy, hogy inkább biztosra mennek és ősszel kelnek útra.

Sőt, egyesek – nem is kevesen – ennél is hosszabb időt várnak a kikapcsolódással. A Netrisk.hu felmérése szerint 18 százalék már csak 2021-ben kerekedik fel. Az utazási biztosításokkal is foglalkozó cég adatai szerint a külföldre utazók fele Horvátországba vagy Ausztriába megy. Európán kívüli úticél nem is szerepel a célpontok között. Meglepő adat, hogy repülős utakra mindössze az utazások 12 százaléka szól. Ami az előző években 35-40 százalékos arányt tett ki. Noha ez az arány a járatok fokozatos helyreállásával vélhetően emelkedni fog, az idei nyár egészében aligha fogja meghaladni az utazások 20 százalékát a cég várakozása szerint – olvasható.

Egyértelműen látszik tehát, hogy a többség óvatos: az idén nyáron nyaralni indulók 56 százaléka a határokon belül marad.

És Ön hogyan döntött? Ha belföldre utazna, de elkerülné a nyüzsgő úticélokat, jöjjön Celldömölkre! Ha minket választ, a vidék nyugalmát kapja. Méghozzá maximális élménnyel. Nálunk ugyanis adott a lehetőség a gyógyfürdős wellness-re, az aktív időtöltésre, ott a Ság hegy, az interaktív kalandok átéléséhez pedig a Kemenes Vulkánpark kínál lehetőséget. De rengeteg Celldömölkön a vallási emlék, illetve jó borokból sincs hiány, szóval a gasztronómiai élményekhez is adottak a feltételek. 

Szóval, eljön hozzánk? Várjuk a Vulkánfürdőben!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!