Még csak ezután indul a nyár?

A Profession.hu felmérése szerint a magyar munkavállalók 82 százaléka még csak ezután megy szabadságra. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ennyien nyaralnak is augusztusban. Utazást csupán 40 százalékuk tervez. Ráadásul ők is a korábbiaktól eltérő módon lazítanak majd. 

A felmérés szerint a magyarok annak ellenére is menne szabadságra, hogy sokan a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak jelentős mennyiségű szabadnapot kivenni. Vagyis úgy tűnik, a legtöbb munkavállalónak a második félévre is maradt szabadsága… 

Amiből pár napot ezek szerint nyáron ki is vesznek. 

Persze nem mindenki teheti meg, hogy utazik is. A felsővezetők 42 százaléka, az alkalmazottak 44 százaléka kel útra. A cégvezetők esetében viszont szinte dupla akkor az arány. Náluk 86 százalék utazik most is. 

Az iskolai végzettséget nézve is vannak eltérések a kapott válaszokban.

Az alapfokú végzettségűek 34 százaléka, a középfokú végzettségűek 40 százaléka, míg a felsőfokú végzettségűek 50 százaléka tervez idén üdülni. 

Hogyan pihenünk idén nyáron?

A többség máshogy lazít az idén, mint a korábbi években. A válaszadók 28 százaléka rövidebb időre megy nyaralni, mint szokott, 36 százalék belföldre utazik külföld helyett. A felmérésben résztvevők 15 százaléka kivételesen autós utazást választ, 17 százalék pedig több, de rövidebb utat tervez a hosszabb nyaralás helyett.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!