Itt a parlagfűszezon – Irány a sóbarlang!

A sós levegő nem csak a légzőszervi panaszok kezelésében hatásos, hanem az allergiás tünetek is könnyedén megszüntethetők a segítségével. Vagyis ha strandolni készül és érzékeny a pollenekre, érdemes olyan helyet választani, ahol fürdőzésre és sóbarlangos feltöltődésre is van lehetőség. Mondjuk Celldömölkön, a Vulkánfürdőben.

Nálunk nem csak strandolni, wellness-szelni és gyógyfürdőzni van lehetősége, hanem a légúti panaszait is kezelheti a sóbralangunkban. Akár a most virágzó parlagfű által kiváltott légzőszervi panaszokat. 

Persze a sóbarlangban nem csak légúti (hörghurut, nátha, torokgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás) és allergiás panaszok esetén érdemes relaxálni.

A sós levegő ugyanis felfrissít, javítja a vér oxigénellátását, immunerősítő hatású, jótékony hatással bír bizonyos daganatos betegségek esetén. Kiváló továbbá eges bőrbetegségek kezelésére. Például pikkelysömör, ekcéma és allergiás eredetű problémák esetén is hatásos. A sóbarlangos lazítás jót tesz még az ízületeknek, a segítségével hatékonyan gyógyítható a reuma és a különböző idegfájdalmak kezelésére is ideális. Javallott továbbá azoknak, akik magas vérnyomással, keringési problémákkal küzdenek. Illetve természetesen az asztmás panaszok ellen is hatásos.

De a teljesen egészségeseknek is érdemes lehet fél órára beülni a sóbarlangba.

A sós levegő ugyanis még az álló- és teherbíró képességet is fokozza, továbbá a stressz mérséklésére, az alvászavarok enyhítésére is alkalmas.

Ne hagyja ki, ha Celldömölkön jár!

Szerintük érdemes összekapcsolni a fürdőzést egy kis sószobás relaxálással. Főleg, ha légúti panaszokkal küzd vagy pollenallergia gyötri. Jöjjön el hozzánk és előzze meg azt, hogy komolyabb panaszok jelentkezzenek.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!