Fürdőzni ugyan most nem lehet, de a természeti értékek és a vallási emlékek most is látogathatók Celldömölkon

A következő időszakban ugyan fürdőzésre nincs lehetőség a Vulkánfürdőben, de azért a celldömölki kikapcsolódásról most sem kell feltétlenül lemondani. Már amennyiben kedveljük a természetközeli programokat.

A fürdővárost ugyanis nem csak a fürdő miatt érdemes választani. A Ság hegy, illetve az épített örökségek is megérnek egy-egy túrát. Ráadásul mindkettőt időzíthetjük akár az őszi időszakra. Az előbbit kifejezetten ajánljuk a családosoknak. A gyerekek ugyanis biztosan élvezik azt, hogy egy korábban működő vulkán egykori kráterében sétálhatnak…

Igen, merthogy Celldömölkön erre is van lehetőség. Meg persze arra, hogy mondjuk nordic walking botokkal járjuk be a környéket. Így még azok is fel tudnak jutni a csúcsra, akiknek a mozgásszerveik nehezen bírják a megerőltetést.

Persze edzettebbeknek, illetve a fiataloknak nem feltétlenül van szükségük nordic walking botokra. Nekik valószínűleg nem okoz gondot a hegy 279 méteres magassága. 

De ne feledjük a belvárosi látnivalókat se. Ha Celldömölkre jön, a római katolikus kegytemplom, a bencés kolostor épülete és a Mária-kút mindenképpen megér egy látogatást. 

Kedvet kapott? Ha az otthonlétet egy kis túrával törné meg, Celldömölk ideális választás.

 

Jöjjön el hozzánk, ismerje meg a várost és a környéket!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!