Azt tudta, hogy a szaunázás egyes betegségek kiegészítő kezeléseként is hatásos?

Bizonyos ízületi panaszok ellen például egészen kiváló.

 

Olyan betegségeknél, ahol a hő lazító hatása alkalmazható, a szauna segít. Ahogyan a szauna.org is írja: inaktív reumás megbetegedés, gerincoszlop ízületeinek elváltozásai esetén érdemes egy próbát tenni. Persze csakis akkor, ha a kezelőorvos másként nem rendelkezik.

Hasonló a helyzet vérkeringési zavarok, vérnyomás problémák esetén is. Ha az orvos engedélyezi, próbáljuk ki. A hő ugyanis változást idéz elő a szervezet vérkeringésében, valamilyen mértékben stabilizálja azt.

De nem árt tudni például azt se, hogy a női szervek gyulladására, a változókori panaszokra is jó hatással lehet a szauna hője. Ahogy a cukorbetegség okozta panaszokra is. Persze ilyen esetekben is csakis akkor szaunázzunk, ha ezt a kezelőorvosunk is jóváhagyta.

Végül: mivel a szauna segít a pszichés ellazulásban, így a depresszió enyhítésére is kiváló. De szimplán a mindennapi stressz leküzdésében is remek segítség.

Ahogy a megelőzésben is. Mivel a szaunázás az izzadás révén segít megszabadulni a szervezetnek a felgyülemlett méreganyagoktól, az immunrendszer is ellenállóbb lesz. Ezáltal a betegségekre is kevésbé leszünk fogékonyak.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!