A vízen való lebegés előnyei – Ön próbálta már?

Az egyik legegyszerűbb wellness szolgáltatás, mégis keveseknek jut eszébe, hogy kipróbálják. Pedig még pluszban sem kell érte fizetni. Mire gondolunk?

A floatingra, vagyis a vízen való lebegésre és meditációra.

Ami nem bonyolult dolog, ennek ellenére nem árt a gyakorlása. Viszont ha már belejöttünk, tényleg képes minket teljesen kikapcsolni. 

Ennek az az oka, hogy az izmok teljes ellazítása nélkül nem tudnánk lebegni. Vagyis kénytelenek vagyunk teljesen elengedni magunkat… A laza izmok pedig azt is lehetővé teszik, hogy az elme is ellazuljon. Ehhez aztán hozzájön a súlytalanság érzése, ami megintcsak felszabadító. Azon a ponton különösen, amikor már nem érezzük a víz és a testünk közötti határokat. Kis túlzással eggyé válunk a közegünkkel. Amikor már nem kell küzdeni a gravitációval és csak a vízre bízzuk magunkat, a lélek egy másik dimenzióba kerül. 

 

A floating során elillannak az ízületi és izomfájdalmak, és a keringés is javul. A szenzoros képességek pedig fokozódnak. Az érzékszervek működése felerősödik, ami egyúttal lehetővé teszi azt, hogy még mélyebben elengedjük magunkat, kikapcsoljuk a “gondolkodó agyunkat”.

A floating tehát kiváló meditációs módszer. Mindamellett, hogy az ízületi és izomfájdalmak enyhítésére is alkalmas. Nem mellesleg az alvás minőségének a javítását is elősegíti.

Ön is kipróbálná? A legközelebbi wellness alatt használja ki a lehetőséget. Akár nálunk, a Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!