A magyarok kétharmada már tervez utazást az idei nyárra

A magyarok többsége tervez utazást a 2021-es nyárra. A Pulzus Kutató felmérése szerint a válaszadók kétharmada számol az idén a vakáció költségével. Mit jelent ez?

Az összeg nagyságát tekintve átlagban 50-100 ezer forintot fejenkén. Ami a kutatást készítő cég szerint azt valószínűsíti, hogy a többség belföldi utazást tervez 2021 nyarára. 

Az emberek 19 százaléka költene egyébként 50 ezer forintnál kevesebbet, 50 és 100 ezer forint közötti összeget 25 százalék fordít a vakációra. Mindebből az következik, hogy nagyságrendileg 200-400 ezer forintot tud egy négytagú család az idén a nyári pihenésre áldozni.

100 ezer forintnál többet csupán 22 százalék költ. Közülük 9 százalék 100 és 150 ezer forint közötti összeget, 7 százalék 150-200 ezer forintot, ennél is többet 6 százalék engedhet meg magának.

Ami a válaszadók és az eredmények földrajzi eloszlását illeti, az eredményeket közlő Napi.hu írása szerint a fővárosiaknak csak 26 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem utazik, ezzel szemben a községekben élőknek már 41 százaléka mond le az idén a nyári vakációról.

A budapestiek 43 százaléka költene legfeljebb fejenként 100 ezer forintot, 31 százalékuk azonban ennél többet, vagyis az ő körükben az országos átlagot meghaladja azoknak az aránya, akik – feltehetően – külföldi nyaralást terveznek.

Az idősödők nagy százaléka még nem utazik

A felmérés eredményei alapján az látszik, hogy a 60 év felettiek körében közel 50 százalék azoknak az aránya, akik nem költenek nyaralásra ebben az esztendőben.

A legtöbbet egyébként a 40-59 éves korosztályban tartozók költenek. 

Ön is tervez utazást az idén nyáron? Belföldön töltené a vakációt? Várjuk Celldömölkön, jöjjön, töltődjön fel a Vulkánfürdőben!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!