Már foglaljuk a tavaszi és a nyári utazásokat – Belföldre megyünk és SZÉP-kártyával fizetünk

Ahogy közeledünk a húsvéthoz, úgy gyarapodik a szállásfoglalások száma. Sokan már áprilisban utaznának, de május és pünkösd is egyre népszerűbb. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) friss adatai szerint áprilisra eddig 518 ezer, májusra pedig már 625 ezer vendégéjszakát foglaltak a hazi szállásadóknál. 

Áprilisban a tavaszi szünet időszaka a legnépszerűbb. Májust nézve többen fixálnak pihenést pünkösdre, de a nyári előfoglalások is elindultak.

Sokat használják ki a SZÉP-kártyás keretüket

Az MTÜ közlése szerint az utazási kedv élénküléséhez nagyban hozzájárul a SZÉP-kártya, amire tavaly közel 20 százalékkal többet utaltak a munkaadók, köszönhetően a kedvezményeknek.

Év végére a SZÉP-kártya-feltöltések mértéke megközelítette a 300 milliárd forintot, aminek nagy részét a turizmusban költik majd el a kártyabirtokosok, így a turisztikai szolgáltatók erős forgalomra készülhetnek – vélik a szakemberek.

A tavalyi trendeket figyelembe véve jól látható, hogy felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a hazai úti célokat.

A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a járványügyi előírásoknak megfelelő nyitásra, a vendégek biztonságos fogadására, ebben a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-19 kézikönyve is a támogatja a szolgáltatókat.

Az MTÜ bízik abban, hogy a turizmus biztonságos keretek között hamarosan újraindul, ám a nyitás továbbra is az átoltottság függvénye – hangsúlyozták a közleményben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!