Borkóstolás és wellness

Ha Celldömölkön jár, ne csak fürdőzzön, hanem kóstoljon helyi bort is. Kevesen tudják, de a Ság hegy borvidéknek számít. Igaz, hazai viszonylatban a legkisebb. Ez azonban semmit sem von le az itt előállított bor értékéből. Sőt. Sokan kimondottan kiemelkedőnek tartják az itt készülő “vesemosó” fehérbort. Amit egyébként nem véletlenül neveznek így. Nagyon sokáig ugyanis gyógyitalként tartottak számon. A „Sagweiner” elnevezésű bor a 19. században Európa-szerte ismert, patikában is árusított nedű volt. 

A Ság hegyi borvidék egyébként a Somlóval és a Kis-Somlóval alkot közös tájegységet, a Balaton-felvidéki tanúhegyek legnyugatibb tagja. A területen jellemzően olaszrizling szőlőből készül a bor. Amit enyhén savanykás íze tesz karakteressé.

Ság hegyi bort számos szőlészetben kóstolhatunk. Akár egy jó kis wellness nap után, mondjuk egy hegyi túra részeként.

De azt is teheti, hogy több napra érkezik Celldömölkre, és így garantáltan kellő idő marad a fürdőzésre, a túrára és a borkóstolásra is.

Hogy tetszik az ötlet?

Ha több napra jönne hozzánk, és a fürdővel közvetlenül átjárható szállodát keres, a JUFA hotel ajánlatait érdemes feltérképeznie. Amennyiben a Vulkánfürdő kínálatára kíváncsi, itt informálódhat.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!