A sok home office munka a hátnak se jó – A gyógyfürdős kúra segíthet

A home office alatti munkavégzés sem kifejezetten kedvez a derék, a hát egészségének. Sőt, az otthoni munka gyakran jóval egészségtelenebb, mint az irodai. Az, hogy a kanapén ülve vagy a konyhaasztalnál dolgozunk, igencsak ártalmas a mozgásszerveknek. Kevés az olyan háztartás, ahol ergonomikus irodai székek és asztal is található, szóval nem meglepő, ha az otthon dolgozók nagy része azt érzi, hogy a koronavírus-járvány miatti egy évnyi home office után a hátára, a derekára, a vállaira ráférne már egy kis regeneráló fürdőzés.

Szerencsére a gyógyfürdős kezelések tudnak segíteni az ilyen panaszokon. Pár alkalom a fürdőben, és minden a régi. Optimális esetben. Persze ahhoz, hogy ezt biztonsággal ki lehessen jelenteni, azért nem árt egy szakorvosi vizsgálat. Amit természetesen a gyógyfürdők többségében helyben is lehet kérni. Mint nálunk, a Vulkánfürdőben, ahol erre TB-támogatott formában van lehetőség. 

És nem csak a vizsgálatra.

Ha a szakorvos úgy ítéli meg, hogy a mozgásszervi panaszok kezelésében segíthetnek a gyógyfürdős szolgáltatások, felírhat TB-támogatott kúrát.

Akár szimpla gyógyfürdőzést is. Szerintünk ezzel érdemes számolni.

Ha ön is fontolgatja, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után a home office okozta mozgásszervi panaszok enyhítésére igénybe venne különféle gyógyfürdős kúrákat, jöjjön el a Vulkánfürdőbe. 

Nálunk akár TB-támogatott kezeléseket is kérhet.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020