Mozgás plusz fürdőzés – így lesz igazán teljes a wellness

Ezért érdemes a wellness előtt egy kis aktivitást is belevinni a programba. Ha fürdőzni megyünk, rendszerint csak a relax programokkal számoltunk, pedig nem árt egy kis mozgással is kalkulálni. Hogy miért?

A válasz rendkívül egyszerű. A mozgás után sokkal jobban esik az izomlazító fürdőzés. Meg a szaunázás is. A relaxálás is sokkal élvezetesebb akkor, ha előtte mozgunk egy nagyot. Ez amúgy nem kell, hogy feltétlenül kültéren történjen. Akár egy kiadós úszás is remek kezdete lehet a wellness napnak. Persze egy reggeli kocogás vagy egy Ság hegyi túra is számításba jöhet.

Gondoljon csak bele! Milyen jó érzés az, amikor az izmok kellően át vannak mozgatva, mi pedig a hő erejével lazítjuk el azokat. 

Arról nem is beszélve, hogy így az élmény is nagyobb. Az aktív mozgás esetén mindenképpen. Ha kellően intenzív a program, a szervezet endorfint termel, így a boldogságérzetünk is növekszik. 

A boldogság aztán az ellazulás élményével tovább fokozódik. Az szintén rendkívüli érzéseket vált ki, amikor a forró víz hatására az izmok kezdenek lazulni.

Ráadásul ha mindezt kiegészítjük még valamilyen vízsugár masszázzsal is, annak a wellness napnak tényleg nem lesz párja. Tegyen egy próbát! Ha legközelebb Celldömölkre jön fürdőzni, kösse össze a wellnesst valamilyen mozgással is.

Ja és ne feledjük azt se: nem a semmittevéstől lesz kikapcsolódás a program, hanem attól, ha mást csinálunk, mint amit a dolgos hétköznapokban. Szóval bátran vállaljunk be a mozgást is a fürdőzés mellett.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!