Még a strandszezon előtt készítsük fel a bőrünket a napozásra!

Koronavírus-járvány ide vagy oda, a bőrünket az idén is fel kell készíteni a nyárra. Pontosabban a Nap erős sugaraira. Sőt, talán most fontosabb mindez, mint valaha. A kötelező otthonlét miatt ugyanis jóval kevesebbet mozdulunk ki, mint azt egyébként tennénk. Szóval csak óvatosan! Mielőtt a jó idő megérkezik, kezdjük el újra hozzászoktatni a bőrünket a napfényhez.

Hogyan tegyük mindezt?  

Először is csak fokozatosan menjünk direkt napfényre. Mindig csak egy keveset. Illetve nagyon fontos, hogy ilyenkor is használjunk napvédő krémet. Sokan hajlamosak ezt tavasszal mellőzni, pedig legalább olyan fontos, mint a strandidőben. 

Jól jöhet továbbá, ha áldozunk a bőrtisztításra. A peeling sokat segíthet. Az elhalt hámrétegek alatt ugyanis erős, ellenállóbb bőrréteg képződik. Arról nem is beszélve, hogy  így a barnulás is sokkal egyenletesebb lesz.

Fontos lehet továbbá a vitaminpótlás. A télen kiürült raktárak újratöltése a bőrnek is jót tesz. Fogyasszunk paradicsomot, grapefruitot. Az ezekben lévő likopin segít, hogy a bőrünk ellenállóbb legyen a káros UV-sugarakkal szemben.

Végül még egy dolog: ha már újra lehet szaunázni, talán érdemes pár alkalommal izzadni egyet a strandolós időszak előtt. A szauna és a szeánsz utáni peeling ugyanis szintén segít abban, hogy egészséges, ezzel együtt ellenállóbb legyen a bőrünk.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!