Májusban nyithatnak a szállodák? – Minden eddiginél erősebb belföldi turisztikai forgalomra számíthatunk

A TÁRKI kutatása szerint erős nyárnak nézünk elébe. Utazási szempontból legalábbis óriási forgalom várható. A friss felmérés eredményei alapján a magyar felnőtt lakosság majdnem 72 százaléka tervezi, hogy az idén útra kel. Ráadásul 61 százalék belföldön lazítana. Közülük persze nem mindenki csak idehaza vakációzna: 20,8 százalék belföldön és külföldön is eltöltene pár napot. A kizárólag külföldön nyaralók aránya 10,7 százalék.

A szakértők szerint a belföldi turizmus valaha volt legerősebb időszaka jöhet

Hozzáértők úgy vélik, hogy a hosszan tartó bezártság után óriási lesz az utazási kedv. Arról nem is beszélve, hogy a megtakarításaikat felhalmozó magyarok hajlandók lesznek többet is költeni a belföldi utazásuk során.

Ez sok szempontból biztató hír. Ahogy az újranyitással kapcsolatos, múlt hét végén közölt információk is ebbe a kategóriába tartoznak. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis egy rádióinterjúban utalt arra, hogy májusban már nyithatnak a szállodák. Amikor a beoltottak száma eléri a 4 milliót, megkezdődhet a belföldi turizmus újraindítása is. Ez várhatóan májusban be is következik.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!