Ezért ideális helyszín a nyári vakációhoz Celldömölk és a Vulkánfürdő

Ha olyan helyet keres, ahol akkor se kell lemondania a vizes élményekről, ha netán csapadékosabbra, hűvösebbre fordulna az idő, válassza Celldömölköt. Persze nem csak ez az egyetlen érv a Vas megyei kisváros mellett.

Celldömölk ugyanis a fürdőzős programokon túl természetközeli, aktív kikapcsolódáshoz is kínál alternatívát. A kulturális attrakciókról nem is beszélve.

A Vulkánfürdő strandján egyébként gyógymedence, csúszdamedence, pancsoló és egy 560 négyzetméter vízfelületű élménymedence is várja a fürdőzőket. Ha pedig nem kifejezetten nyárias az idő, akkor se kell a szálláson várni, amíg újra kisüt a Nap. A fürdő rendelkezik félig fedett, kellemesen meleg gyógyvizes medencével, és a zárt egységekben is adott a lehetőség a csobbanásra. A fürdőben természetesen található belső csúszdázós részleg, gyógymedence, úszómedence, gyermek élménymedence, úszómedence és persze szauna világ is. 

Ami pedig a fürdőn kívüli programokat illeti: az aktív kikapcsolódáshoz ott a Ság hegy. Ami – ha oda kirándulunk – nem csak segít átmozgatni az izmokat, hanem egészen kivételes élményt is nyújt. Hiszen a hegy egy egykor működő vulkán, aminek a krátere most is látogatható.

És ha már vulkán: kikapcsolódásként célszerű a Kemenes Vulkánparkba is ellátogatni, ahol interaktív kiállításokon keresztül ismerkedhetünk meg a vulkánokkal. Családosoknak szinte kötelező ide betérni.

És ne feledjük a város vallási emlékeit se! Celldömölk belvárosában számos épített örökség várja a kirándulókat. Szerintünk érdemes ezeket is megtekinteni két fürdőzés között.

Fontos megemlíteni továbbá, hogy a Ság hegyen rengeteg kis borászat működik, így borkóstolásra ugyancsak nyílik lehetőség. Illetve üzemel a hegyen étterem is. Szóval a nyaralás alkalmával akár gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatunk.

Válassza Celldömölköt idén nyáron! Ha kicsit kiszakadna a nyüzsgő hétköznapokból, a fürdővárosunk remek választás lesz.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!