Ne csak relaxáljunk, mozogjunk is a gyógyvízben!

A gyógyvízben való relaxálás remek dolog. De ha már fürdőzünk, miért ne mozognánk is a vízben? Főleg, hogy erre még azok is képesek, akinek esetleg ízületi, mozgásszervi panaszaik vannak.

Mivel a víz nyolcszázszor sűrűbb a levegőnél, sokkal kisebb nyomás hat az ízületekre. Vagyis fürdőzéskor mondhatni súlytalanok vagyunk. Ebből következik az is, hogy olyan mozgásokat is el tudunk végezni, amikre a szárazföldön sok esetben nem vagyunk képesek. A vízben a test a tényleges súlyának csak a 3,6 százalékát nyomja. Ez persze nem azt jelenti, hogy az izmok ne dolgoznának. Ha vízben mozgunk, ugyanúgy erősítünk, csak nem érezzük meg annyira. Szóval ha gyógyfürdőzést tervez, vízben végzett tornát is iktasson be. Jót fog tenni. És nem csak az ízületeknek. A vízben végzett mozgás során ugyanis az erek kitágulnak, a légzés könnyebbé válik, illetve a szív oxigén ellátottsága is növekszik. Arról nem is beszélve, hogy a gyakorlatokkal a stresszt is oldjuk.

A vízi torna természetesen önállóan is végezhető. Vagyis ha úgy dönt, hogy a Vulkánfürdő gyógyvizében végezne pár gyakorlatot, csak bátran. 

Mi csak biztatni tudunk mindenkit a gyógyfürdős aktivitásra. Akárcsak az úszásra. A celli fürdőben ugyanis egy hatsávos úszómedence is található. Szóval ha a klasszikus tornánál komolyabb edzést tervez, nálunk arra is adott a lehetőség.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!