Allergiás tünetek kezelése strandoláskor – Hogyan?

Az allergiások számára a nyár egy nehéz időszak. A növények virágzása miatti megnövekedett pollenszám sajnos sokak mindennapjait teszik küzdelmessé. A nyári tüsszögés, az orrfolyás, a szemviszketés rengeteg embernek ismerős panasz. Amit egyesek tűrnek, mások gyógyszerrel küzdenek ellene, de olyan is akad, aki próbál természetes gyógymódot találni.

Nálunk legalábbis számos ilyen vendég fordul meg. Olyan fürdőzők, akik a kikapcsolódásra szánt napon egy-egy sószobás lazításon is részt vesznek. Igen, merthogy a sós levegő hozhat enyhülést az allergiások számára. A sóban lévő szemcsék ugyanis képesek kitisztítani a légzőszervekben letapadt pollent. Akár már egy-egy kezelés is nyújthat segítséget. De ahogy az általában lenni szokott, a kúraszerű alkalmazás lehet igazán célravezető.

Mi azt gondoljuk, hogy az allergiások számára célszerű a nyáron olyan fürdőhelyet választani, ąhol összeköthetik a kellemest a hasznossal. Vagyis a strandolás mellett lehetőségük nyílik egyet sóbarlangban, sószobában relaxálni.

Tegyen így, ha pollenallergia gyötri!

Amennyiben önnek is hasonló tervei vannak, a Vulkánfürdőben adott a lehetőség a fürdőzés és a kúra összekapcsolására. Nálunk a strandolás akár egy kiadós sószobás lazítással is összeköthető.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020