Négy ok, amiért mindenkinek szüksége van az őszi wellnessre

A hidegebb időjárás mindenkire hatással van. Van, akinek a mozgászerveit gyötri meg, mást lelkileg tesz próbára. Szerencsére egy kiadós gyógyfürdőzés mindkettőn segít.

A hideg hajnalokkal együtt sajnos sokaknál az ízületi fájdalom is megérkezik. Ahogy változik a légnyomás, úgy kezdenek feszülni a mozgásszervek körüli izmok, inak. Ami egyeseknél beszűkült mozgással és fájdalommal is jár. De a hideg képes a régi sérülésekre is hatással lenni. Az egykori törések, húzódások ilyenkor újra fájdalmasak lehetnek.

Aztán ott a lelki hatás. Hűvösben, borongós időben általában rosszabb a hangulatunk. Plusz ősszel a feszültség is nagyobb. Ilyenkor kezdődik az iskola, és a nyári lazább hétköznapok után újra jön a munkahelyi hajtás is. 

Ennek ellensúlyozására pedig szükség van.

És nem csak lelkileg szeretnénk “átmelegedni”… Ilyenkor kifejezetten vágyunk már a forró vizes fürdőre, a szaunázásra. 

Legalábbis a többség szívesen kapcsolódik így ki. És Ön?

Szóval nem kérdés: ősszel célszerű beiktatni a programba egy-egy fürdőzést. Ha így teszünk, azt az ízületek, a mozgásszervek és a lelkünk is meghálálja. Nem mellesleg az élményből tudunk később a nehezebb napokon is erőt meríteni, illetve ha van mit várni, a problémásabb időszakokon is könnyebben túllépünk.

Ha kedvet kapott, természetesen ősszel is várjuk a Vulkánfürdőben!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!