A szaunázás utáni masszázs ereje

Szauna és masszázs kéz a kézben járó feltöltődési forma. Nem csak azért, mert mindkettő igencsak népszerű wellness szolgáltatás, illetve mindkettőnek évezredes múltra visszatekintő hagyománya van. De még csak nem is arra gondolunk, hogy a szaunázás és a masszázs is testet-lelket ápoló kikapcsolódást jelent. Sokkal inkább arra, hogy a szaunázás utáni masszázsnak micsoda fokozott hatása van a szervezetünkre.

Sokan vannak, akik tudatosan alapoznak ezekre a helyzetekre, így a maximális hatás kedvéért a szaunázás után egyből a masszázsasztalra fekszenek.  

De hogy milyen előnyökről is beszélünk?

Elsősorban a hatékonyságnövelésről. A szaunázás egy kiváló alapot képez a masszázs számára. Hatása sokkal intenzívebb lesz, ráadásul azt is csak kevesen tudják, hogy a szaunázás mintegy előkészíti a szervezetünket, így a masszázs sokkal kevesebb idő alatt is ki tudja fejteni a jótékony hatását.

Mit értünk kevesebb idő alatt? Amit a szaunázás nélkül egy óra alatt érnénk el, vele körülbelül egyharmad idő alatt, azaz 20 perc elteltével, és készen is vagyunk.

Ez pedig azért lehetséges, mert a forró levegő hatására a bőr felszínén lévő vérerek kitágulnak, majd megtelnek vérrel. Ezt a folyamatot normál esetben a masszázzsal segítené elő a terapeuta. 

További ok, hogy a szauna hatására felgyorsul a keringésünk. Ezen állapot elérése a fentihez hasonlóan a masszázs feladata lenne.

Ráadásul, ha nem egész testes masszázsról van szó, csupán valamely testrészünket szeretnénk megmasszíroztatni, abban az esetben ez az idő még rövidebb. Akár 5-8 perc is elég, és máris elértük a hatást.

Ugyanakkor mind a szaunázás, mind a masszázs méregtelenítő hatással is bír a szervezetünkre. A kettőt együtt alkalmazva pedig még eredményesebben küzdhetünk meg a felhalmozódott méreganyagokkal.

Mindent összevetve tehát, ha a közeljövőben egy wellness szállodába, fürdőbe látogatnál, semmiképpen se feledkezz meg a fentiekről. Az ilyen helyeken könnyű dolgod lesz, hiszen a szaunázás végeztével egy könnyű zuhany után a köntösbe bújva máris sétálhatsz át a masszázshelyiségbe, ahol folytatható is a megkezdett folyamat. 

Kérj masszázst akár a Vulkánfürdőben való szaunázós lazítás után is!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!