Mozgásszervi problémákkal aktívnak lenni a wellness alatt

A wellness pihenés alatt nem csak a gyógyvízben üldögélve rehabilitálhatjuk a mozgásszerveinket. És a szaunában való ízület rehabilitáción kívül is van más opció.

Az úszás például kiváló. Mivel a vízben csökken az ízületekre ható nyomás, így a mozgás is könnyebb lesz. De ugyanez a helyzet az aqua fitnesszel is. A vízben végzett tornagyakorlatokkal könnyedén átmozgathatók a mozgásszervek azok számára is, akiknek a szárazföldön nehezükre esik aktívnak lenni.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a vízen kívüli intenzívebb mozgásról le kellene mondania azoknak, akinek fájnak az ízületei. Számukra akár egy kiadósabb túra is bevállalható akkor, ha nordic walking botokat is használnak a séta során. Ezeknek a kiegészítő eszközöknek a megfelelő alkalmazása során ugyanis jelentősen csökkenthető a csípő és az ízületek terhelése. A nordic walking még azoknak is ideális, akiknek egyébként nehezükre esik hosszabb sétán részt venni. Különösen a csípő problémákkal küzdőknek nyújthat segítséget a nordic walking bot, mint kiegészítő eszköz.

Végül ne feledjük az elektromos kerékpárokat se. Azokkal a bicajokkal, amik rendelkeznek plusz rásegítéssel, az ízületi problémákkal küzdők is képesek hosszabb távokat megtenni. 

Akár még a Ság hegyre is fel tudnak kerekezni.

Jöjjön le Celldömölkre, és ha az ízületei engedik, a gyógyvizes fürdőzésen és a szaunázáson kívül próbáljon ki aktívabb élménygyűjtő programokat is. 

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020