Hogyan oldja a hétköznapi feszültséget egy kiadós gyógyfürdőzés?

Hihetetlennek tűnik, de már egy-egy gyógyfürdős nap is képes a feszültség elűzésében. A termálvíz biológiai folyamatok révén hatással van a vegetatív idegrendszerre. Egészen konkrétan oldja a stresszt, mérsékli az idegességet, nyugtat.

Sőt, még az álmatlanság ellen is kiváló. Mindez részben a hő izomlazító hatásának köszönhető. Ha ugyanis a stressz miatt beállt izmok feszültsége megszűnik, a lélek is képes megnyugodni. Persze mindebben nem csak önmagában a gyógyvíz segít. A fürdőkben igénybe vehető víz alatti buzgárok, nyakzuhanyok is nagyban hozzájárulnak az izmok ellazításához.

És ez még mindig nem minden. A stressz oldásában óriási szerepe van a gyógyvizes helyek mikroklímájának. A fürdők levegőjére negatív iontúlsúly jellemző, ami köztudottan segíti az ellazulást, egyben oldja a stresszt. 

Mindez azonban “csak” a gyógyvíz…

A teljes ellazulásban rengeteget segíthet az is, ha a fürdőzés mellett szaunázunk is. Illetve az, ha csak a lelkünkkel foglalkozunk, vagyis a wellness nap alatt elhagyjuk a mobilt, ezzel együtt a hétköznapi pörgést is. 

Ön is szükségét érzi egy kis stresszoldó kikapcsolódásnak? Jöjjön el Celldömölkre, töltődjön a Ság hegy lábánál lévő hangulatos gyógyfürdőben! Várjuk a Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!