Az otthoni munkavégzés terjedése miatt többen küzdenek mozgásszervi panasszal

Ahogy terjed az otthoni munkavégzés trendje, úgy válik egyre fontosabbá a gyógyító wellness szerepe is. Mivel a home office csak a legritkább esetekben társul ergonomukis számítógép használattal, a derék-, a hát- és a nyakfájdalom megjelenésének a valószínűsége is nagyobb.

 

Minderről egyébként már adatok is vannak. Kiderült, hogy az otthon dolgozók 41 százalékánál jelentkezik derékfájdalom. Míg a megkérdezettek fele súlyos nyaki fájdalomról számolt be. Mindemellett 7 százaléknál jelentkezett váll-, csípő- és térdprobléma.

A jelenség tehát nagyon is élő. Azzal, hogy otthon dolgozunk, sajnos nagy valószínűséggel ártunk az mozgásszerveknek.

Mindezek tudatában nem lehet tehát kérdés, hogy az ízületek regenerálására nagyobb energiát kell szánni. Vagyis már akkor célszerű izomlazító, ízületet regeneráló szolgáltatásokat igénybe venni, amikor még nem jelentkeztek a tünetek. Mindemellett rendkívül fontos a mozgás.

Ahogy arra a felmérést készítők is felhívták a figyelmet: azáltal, hogy az otthoni munkavégzés miatt még a munkahelyre sem kell elmenni, a mozgás mennyisége is jelentősen csökken. 

 

Persze a fentieken felül arra sem árt odafigyelni, hogy az otthoni munkát ergonomikus környezetben végezzük. Hagyjuk az étkezőasztalnál való laptopozást! Ahogy azt is, hogy a kanapén fekve végezzük el az egész napos feladatot. 

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!