A szaunázás még az elmét is képes fitten tartani

A rendszeres szaunázás nem csak a szív edzésében, hanem az agy fitten tartásában is segít. Egy néhány évvel ezelőtt végzett finn kutatás eredményei szerint a forró hőben való lazítás jelentősen csökkenti a szellemi leépülés esélyét.

Ha rendszeresen szaunázunk – hetente egynél többször -, akkor magas mértékben, akár 22 százalékkal csökkenhet a demencia és 20 százalékkal az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázata. A szakértők úgy találták, hogy ami jó a szívnek, az jó az agynak is. Vagyis a vérerek működésének javulása, a vérnyomás csökkenése a kognitív erőforrások megőrzésében is segít.

Ha a szervezetben jobb lesz a véráramlás, az az agyi keringésnek is jót tesz.

Persze a hő nem csak így edzi az elmét. Azzal ugyanis, hogy a szaunában relaxálunk, segítünk ellazulni a vegetatív idegrendszernek. Ez a fajta tehermentesítés pedig ugyancsak jó hatással van az agyi működésre. Rövid és hosszú távon egyaránt.

Vulkándfürdő szaunázás

Nem kérdés tehát, hogy ha adott a lehetőség a rendszeres szaunázásra, célszerű élni vele. Sokkal többet tehetünk ezzel az egészségünkért, mint azt gondolnánk. Akkor különösen, ha a szaunázást még gyógyfürdőzéssel és aktív vízi programokkal is összekötjük. 

Tegyen így, jöjjön el hozzánk! Egynapos wellnessre és rendszeres lazításra is várjuk a Vulkánfürdőben.

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!

Széchenyi 2020