Ha az új évben is szeretné megőrizni az egészségét….

Ha az egészségmegőrzés, az egészségesebb életmódra való törekvés is szerepel az új évi fogadalmai között, akkor a rendszeres gyógyfürdőzést nem hagyhatja ki.

Ha úsznak vagy víz alatti tornán is részt vesznek a gyógyfürdőben wellnesselők, a mozgással támogatják a szív- és az érrendszer működését. A vízben való mozgás ráadásul azoknak sem megterhelő, akik ízületi problémákkal küzdenek. Vagyis a fürdőzéskor a mozgásszervi betegségeket is kezelhetjük, de a kialakulásukat is megakadályozhatjuk. Sőt, ha erőteljesebb mozgást végzünk, az immunrendszerünket is támogatjuk, és lelkileg is erősebbek leszünk. Napi fél, illetve egy óra úszás már ehhez is hozzájárul.

De nem csak a mozgás, hanem a gyógyfürdős pihenés is segít az egészség megőrzésében. Különösen a stressz okozta feszültség csökkentésében érhetünk el kiemelkedő eredményeket, ha gyógyfürdőbe megyünk. A meleg víz ugyanis ellazítja az izmokat, egy kiadós fürdőzés után pedig az alvásunk is pihentetőbb lesz.

Számoljunk továbbá azzal is, hogy nem csak a víz hője gyógyít és kezel minket, hanem annak összetétele is hatással van szervezetünkre.

gyogyviz

A Vulkánfürdő gyógyvize a benne található ásványi anyagoknak köszönhetően például kiválóan alkalmazható a korral együtt járó öregedési folyamat következményeként a gerincben és az ízületekben kialakult idült porckopások, anyagcsere megbetegedések kezelésére. Valamint hatékonyan segít az ízületeket körbevevő izmok és inak, a derék, a hát fájdalmának enyhítésében. Továbbá az idült gyulladásos reumatológiai kórképek, ortopédiai, traumatológiai műtétet követő rehabilitációban is eredményesen alkalmazható.

De ne felejtsük el: ha wellnesselni megyünk, a gyógyfürdőzés mellett szaunázhatunk is. Legalábbis a Vulkánfürdőben erre adódik a lehetőség.

Ha a gyógyfürdőzés mellett még a szaunázásra is kiterjed a wellness, hatékonyan méregtelenítünk is. A szaunázással eddzük a keringést, általa még a mindennapi feszültségtől is könnyebben sikerülhet megszabadulni.

Összegezve

A rendszeres gyógyfürdőzés hozzájárul az életminőség megőrzéséhez, segít a betegségek kialakulásának megelőzésében, de egyes betegségek tüneteinek kezelésében is rendkívül hatékonyak lehetnek a gyógyvizek – és nem csak az idősödőknek. A fiataloknak is ajánlott a rendszeres wellness.

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!