3 + 1 ok, amiért a téli wellness alkalmával célszerű beiktatni egy-egy szaunázást is

A hideg időjárás miatt egyre inkább vágyunk a hő nyújtotta kellemes érzésre. Január környékére általában már megelégeljük, hogy folyamatosan nyirkos és hideg az időjárás. Erre az időre már a szokásosnál jobban vágyunk melegségre. Valami olyanra, mint a szauna vagy a forró termálvíz. Ez önnél is így van?

Ez a plusz egy ok, de mi a másik három?

A szaunázás jobb kedvre derít. A komor téli időjárás a lélekre is hatással van. Az, hogy keveset süt a Nap, sokat ronthat a hangulaton. Szerencsére a szaunázással ezen is lehet segíteni. A szaunázás során ugyanis boldogsághormont, endorfint termel a szervezet. A hevítés utáni hűtés, majd az azt követő kiadós relaxálás megteszi a lélekjavító hatását. 

 

Persze a szaunázás nem csak a hangulatra van jó hatással. A szervezetet is feltölti. Egészen pontosan erősíti az immunrendszert. Egyebek mellett úgy, hogy az izzadás révén segít megszabadulni a méreganyagoktól. Vagyis tehermentesíti a szervezet védekező rendszerét. Ezáltal az ellenállóbb lesz a téli vírusokkal szemben.

Illetve a szaunázás egy kiadós edzésnek is tekinthető. A magas hőmérséklet miatt a szív erősebben dolgozik, akárcsak a mozgás során. Ennek pedig télen, a mozgásszegényebb időszakban nagy a jelentősége. Sajnos az év ezen szakában hajlamosabbak vagyunk visszahúzódni és lemondani az aktivitásról. Pedig legalább annyira szükségünk van ilyenkor is a mozgásra, mint az év más időszakában. Ha tehát máshogy nem, legalább szaunázással edzzük a szívet és az érrendszert télen is.

Kedvet kapott? Jöjjön el a Vulkánfürdőbe, és a kiadós téli gyógyfürdőzés mellett iktasson be a programba szaunázást is!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!