Az SMS-nyak kezelése gyógyfürdőben

Igen, jól olvasta. SMS-nyak… Sajnos ma már rendkívül elterjedt a túl sok mobilozás miatt kialakult nyaki fájdalom. Így annak kezelésére is egyre többeknek van szüksége.

Az, amikor a túl sok telefon nyomkodás miatt szúró érzést tapasztal a nyakban, és gondot okoz számára, hogy a fejét oldalra fordítsa vagy hátra hajtsa, érdemes lehet foglalkozni a panasszal.

Ha nem teszi, könnyen lehet, hogy a gerinc görbülete is megváltozik, esetleg a látás is romlik.

Ez nyilván a hosszú távú hatás és nem törvényszerű…

Ami viszont rövid idő után is előfordulhat: a szúró nyaki fájdalom mellett jelentkezhet gyakori fejfájás és a feszült, stresszes érzés is állandósulhat.

Nem kérdés: változtatni kell a mobilozási szokásokon.

Ha pedig már kialakultak a panaszok, azokat nem szabad félvállról venni.

Ahogy a vonatkozó kutatásról szóló beszámolóban olvasható: a nyaki fájdalom abból ered, hogy a fejet túl hosszú ideig tartjuk ugyanazon helyzetben. Mobilozás közben a fej előre helyeződik, ami jóval nagyobb teher a nyaknak, mintha az helyes testtartásban lenne. Ha 15 fokos szögben megdöntjük a fejünket, annak a súlya 12 kilogrammos teher a nyaknak. Ha 60 százalékos a fej horgasztása, a súly 27 kilogrammra növekszik. Viszont ha helyes a testtartás és előre tekintünk, a gerincre nehezedő súly mindössze 5,5 kilogramm.

Egyáltalán nem mindegy tehát a testtartás.

Figyeljen oda, mennyit mobilozik. Ha pedig jelentkeznek a panaszok, ne várjon semmire, menjen gyógyfürdőbe, lazítson, mozgassa át az izmokat akár úszással, vízi tornával. Szükség esetén pedig masszíroztasson vagy kérjen célzott fürdőgyógyászati kezelést.

Akár nálunk, a celldömölki Vulkánfürdőben.

A bejegyzésben idézett kutatást a Kantar piackutató cég végezte a VELUX megbízásából. 

Fotó:Technology photo created by wayhomestudio – www.freepik.com

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!