Tavaszi fürdőzéskor is fontos a bőrvédő krém használata

Ne várjon nyárig! A napvédő krémet már a tavaszi gyógyfürdőzéskor használja! A kültéri medencében történő lazításkor erre is oda kell figyelni. 

Tény, hogy tavasszal még nem olyan erős a napsugárzás, mint a nyári hónapokban, ez azonban nem azt jelenti, hogy a bőrünk nincs veszélyben. Sőt. A téli vitaminszegény időszakban a bőrünk is veszített az edzettségéből. Igen, merthogy nem csak a napvédő krémek azok, amik segítenek a védekezésben. Az A-, C- és E-vitaminok rengeteget hozzátesznek a bőr egészségének fenntartásához. Vagyis ha ezek a vitaminok hiányoznak a szervezetből, az bizony kockázatokkal járhat.

És nem csak a leégés az, amitől tartanunk kell. Ha nem vagyunk elég tudatosak, sajnos a bőrrák kialakulásának a kockázatát is növeljük. 

A tavaszi napfény ugyanolyan károkat tud okozni, mint a nyári UV-B, UV-A sugarak. Az előbbi a bőr egészségére van hatással, az utóbbi a bőrbe hatolva károsíthatja a DNS-t.

Az pedig nem lehet kifogás, hogy szeretnénk feltölteni a D-vitamin raktárakat. Egyebek mellett azért sem, mert a napvédő krémek nem gátolják a szervezet ezen tevékenységét. 

Akkor különösen ügyeljünk a napvédelemre, ha a családunkban már előfordult bőrrákos megbetegedés, esetleg erős gyógyszereket szedünk, netán valamilyen okból legyengült az immunrendszerünk.

Tavasszal is erős a Nap UV-sugárzása!

Még akkor is, ha csak 10-15 fok van. Vagyis attól még, hogy nincs igazi tavaszi, nyári meleg, a Napnak bizony van ereje. 

Csak, hogy érzékeltessük: az április végi UV-sugárzás körülbelül az augusztus végi értékeknek felel meg.

Szóval nem kérdés, hogy már kora tavasszal érdemes gondoskodni a megfelelő bőrvédelemről. Akkor különösen, ha kinti medencében gyógyfürdőzünk. Vagyis fedetlen testtel tartózkodunk kültéren…

Ezt ne feledje akkor se, ha Celldömölkön, a Vulkánfürdőben lazít!

 

Tünetkereső

A gyógyvíz rengeteg egészségügyi probléma kezelésében segít!